1. Sa püüad olla kõigile meelejärele

See on väga mõttetu tegevus, mis ei vii sind kuhugi ning tekitab pidevalt stressi ja rahulolematust. Kõik inimesed on erinevad ning mõnega on meil lihtsalt rohkem sarnasusi kui teisega. Mõned on aga totaalselt teised inimesed kui meie. Pole mõtet proovida kõigile meeldida ja käituda nii, et koguda kogu aeg tunnustust ja austust. Mõnele inimesele ei saa sa lihtsalt meeldida ning selle muutmiseks peaksid ennast totaalselt muutma. Seda tehes ei meeldi sa aga ülejäänutele ning kaotad oma pärisolemuse. Ole sina ise ja sa meeldid inimestele, kes on sinu sarnased!

2. Sa kardad teiste arvamust

Sa mõtled pidevalt, mida inimesed sinust arvad ning ükskõik, mida sa teed, käib su mõtetest läbi "mida ta arvab?". Sa jätad teostamata oma parimad ideed ja unistused, sest kardad langeda naerualuseks ja kuulda kriitikat. Teiste arvamusega tuleb arvestada, kuid kõige olulisem arvamus on sinu enda arvamus. Teiste arvamused lihtsalt täiustagu su arvamust, mitte ärgu kujundagu su elu.

3. Sa kasutad negatiivseid väljendeid

Väljendid "ma ei tea kuidas", "see on liiga raske mu jaoks" ja "ma ei suuda seda teha" on vaid mõned näited. Need kõik saab sõnastada ümber positiivseteks, kuid tihti pole sa sellest huvitatud ja lihtsalt lähed kergema vastupanu teed.

4. Sa lased minevikul oma elu juhtida

Kuidas? Kui sul on minevikus palju negatiivseid kogemusi, siis sa oled hakanud mõtlema, et nagunii läheb kõik uuesti samamoodi. Kui sa lähed suhtesse, siis tuleb samasugune murtud süda nagu eelmisel korral ning kui sa teed uue alguse oma ettevõttega, siis kaotad samamoodi raha, nagu 10 aastat tagasi. Sa pead endale selgeks tegema, et see siin ei ole elu 10 aastat tagasi ja see on olevik. Õpi minevikust, meenuta sealseid kogemusi, kuid ära lase neil oma elu elamata jätta. Keskendu olevikule ja mõtle, mida sa tahaksid teha ning mida sa saaksid oma elus muuta. Ära karda vanade kogemuste kordumist, sest sellisel juhul need korduvadki ning sa saad veel rohkem põhjuseid minevikus elamiseks.

5. Sul on istuv eluviis

Liikuvad ja aktiivsemad inimesed on õnnelikumad kui need, kes ei tee suurt midagi ja kelle parim sõber on televiisor ja köök. Tõuse nüüd arvuti tagant püsti ja tee paaritunnine jalutuskäik pargis.

6. Sa ei suuda andestada ja unustada

Meil kõigil on olnud raskemaid aegu ning oleme kellegi lähedastest kaotanud ja elanud erinevaid sündmusi läbi. See oli minevik ning selle külge ei tohi klammerduda. Kui sa oled selles kõiges veel endiselt kinni ning negatiivsed mõtted ja emotsioonid minevikust on sulle saatjaks päevast-päeva, siis ei saavuta sa kunagi rahulolu ja õnneliku elu. Unusta ära need inimesed, kes on sulle haiget teinud ja need perioodid elus, mis on pannud sind end halvasti tundma. See on minevik!

7. Sa oled perfektsionist

Tahad, et kõik oleks täiuslik ning kõik kulgeks perfektselt. Paraku ei ole see alati võimalik. Ära püüa teha kõike alati täiuslikult ning ära püüa teha kõike teistest paremini, vaid proovi lihtsalt olla iga päev natuke parem kui eile ja teha iga korraga mingit asja paremini kui eelmisel korral.