1. Keda Te imetlete ja miks?
— Michael Yormark, direktor, the Florida Panthers and Sunrise Sports & Entertainment

Vastus näitab palju selle kohta, kes kandidaat on, kes ta soovib olla ja kas tal on olemas sama DNA nagu meie ettevõtte kultuuris. Samuti sunnib see teda otsust langetama: kas rääkida tõde või öelda intervjueerijale, mida ta tahab kuulda.

2. Mis on Teie viimased saavutused, milles arenenud olete ja milles ennast parandanud?
— Andrew Shapin, juhatuse esimees, Long Tall Sally

Kui kandidaadid on ausad, näitab see eneseteadvust ja potentsiaalseid nõrkusi. Samuti aitab see tagada nendest parima saamise. Vastuse õigsust saab hõlpsasti kontrollida eelmise tööandja käest. Samuti küsin, milliseid edusamme on tehtud.

3. Mida Te siin üldse teete?
— Andrew Alexander, direktor, Red Roof Inn

Ma küsin seda kogu aeg, kui kandidaat hakkab istuma. Kui šokk läheb ära, siis loodan, et kuulen kandidaadilt kirge külalislahkuse, tööstuse ja sügavat austust klienditeeninduse suhtes. Ma leidsin, et see on tohutult efektiivne ja selgitab, kas inimene on huvitatud töötamisest meiega või lihtsalt otsib tööd.

4. Nii, olete Yankees'i fänn? Kui Te oleksite nende omanik, siis kuidas Te teeksite meeskonna paremaks?
— Bonnie Zaben, tegevjuht, AC Lion Recruiting

Ma palun tööle soovijal rääkida oma hobidest ja siis me teeme rollimängu. Tahan näha, kui kiiresti ta reageerib ja kas ta suudab teha ladusa esitluse. Kas ta soovitab konkreetseid muutusi? Kas ta suudab argumente esitada viie minuti jooksul ilma pausi pidamata.

5. Mis on Teie kirg?
— Hilarie Bass, kaasdirektor, Greenberg Traurig

Kirg viib eduni. Olen öelnud ära inimestele, kes ei suutnud sellele küsimusele ausalt vastata. Inimesed, kes tahavad meiega töötada, peavad näitama kindlat pühendumust õiguspraktikale ja klientide probleemide lahendamisele.

6. Olete projektijuht? Rääkige sellest ajast, kui projekt on hilinenud!
— Susy Dunn, asepresident, Jama Software

Ma palun alati kandidaadil rääkida viimasest olukorrast, mis sarnaneb sellele, millisesse nad satuvad uues kohas. Vastus pakub head ülevaadet nende kriitilise mõtlemise tasemes, kohanemisvõimes, teadlikkuses ja oma mõjus ning loovuses.

7. Kirjeldage keskkonda, kus Te ei saa areneda!
— Larry Drebes, juhatuse esimees, Janrain

Kandidaadil ei saa olla pähe õpitud vastust sellele küsimusele. Nii on võimalik näha, kuidas inimene hakkab mõtlema. Sa võid õppida palju isiksuse kohta, samuti tema kultuuri-ja organisatsioonilisest mõtlemisest, mis on väga oluline. Kui see küsimus on küsitud intervjuu alguses, siis annab see sageli värvi rikkamaks vestluseks.

8. Kui Te saaksite teha mida iganes, milline töö oleks Teie ideaalne töö?
— Liz Bingham, partner, Ernst & Young

CV võib näidata nende varasemaid kogemusi, kuid see küsimus näitab kätte inimese kired ja tugevused ja selle, kas nad on hästi tasakaalustatud selle töö jaoks või mitte. Alates püüdlustest poliitikas kuni kohviku omanikuks olemiseni, vastused on paljastavad.