1. Toit, trenn, uni
Esmalt, head toitumisharjumused, piisav uni ja trenn tõstavad tuju ja hea tuju tõstab automaatselt Sinu enesekindlust.

2. Eesmärkide püstitamine ja saavutamine
Alusta väikselt. Sinu saavutused mängivad enesekindluse tõstmisel erilist rolli. Takistuste ületamine tekitab positiivseid tundeid ja annab sulle julgust suuremaid väljakutseid vastu võtta.

3. Vaata, et Sind ümbritseksid õiged inimesed
Kui tunned, et Sa pole oma sõprade jaoks 'piisavalt hea', siis ehk on aeg seltskonda vahetada? Õiged inimesed võtavad Sind sellisena nagu Sa oled. Kui tunned end üksikuna, siis võta osa erinevatest üritustest, paku end vabatahtlikuks ja tegele kooliväliste tegevustega. Uskuge, need õiged inimesed on olemas.

4. Tasakaalusta oma meediatarbimist
Teiste elud tunduvad läbi Facebooki ja Instagrami nii ilusad, eks? Ei jäägi muud üle, kui mõelda, et miks Sinu oma nii hea ei ole? Lõpeta enda teistega võrdlemine ja keskendu iseendale! Tegelikult polegi ju tarvis igal võimalikul vabal hetkel teiste profiile kadestamas käia.

5. Muuda enda suhtumist!
Madal enesehinnang on tihtipeale seotud negatiivsete uskumuste ja mõtetega. Võid mõelda, et oled õnnetu või seda, et Sa ei saa iialgi populaarseks. Tead mis? Kõik mõtted pole alati tõesed. Kui õpid positiivsemalt mõtlema, muutub Sinu suhtumine, muremõtted kaovad ja varsti pakatadki enesekindlusest!

Anna kommentaarides teada, kuidas Sina oma enesekindlust tõstad?

Allikas: Huffington Post Teen