AS Viking Motors esitles uuenenud Kia Sportage’it Männiku libedasõidurajal, kus Anett Kontaveit sooritas oma uue autoga libedasõidu harjutusi, järgides sõiduinstruktori ohutu sõidu soovitusi. Autosõit OÜ instruktori 7 soovitust turvaliseks liiklemiseks:

1. Libedal sõites väldi järsku kiirendamist, pidurdamist ja rooli keeramist, välja arvatud ohuolukorras!

2. Hoia piisavat pikivahet! Asulas vähemalt 2 sekundit ja maanteel 4 sekundit eelmisest autost.

3. Jälgi liiklust ja arvesta kõigega, mis 150-200 meetri kaugusel toimub, tee seda ka linnas.

4. Kasuta sõiduki tulesid õigesti — nii tagad pimeda ajal parima nähtavuse!

Udutulesid ei tohi kasutada pimedas, kui puudub udu või sadu, sest neli tuld ja lisapeegeldus, mis tekib märja teekattel, pimestavad vastutulevaid sõidukijuhte. Nähtavust saad parandada ka lihtsate võtetega, nt kui puhastad sõiduki tuled, puhastad sõiduki esiklaasi ka seestpoolt ja reguleerid armatuuri valgustuse minimaalseks.

5. Vali õige sõidukiirus!

6. Vähendades kiirust veerandi võrra lüheneb pidurdusteekond poole võrra.

7. Liikluses sõida nii, et suudad õnnetust vältida ka siis, kui keegi teine eksib.

„Oma isiklik auto on mulle väga tähtis nii praktilisest küljest kui ka tunnustusena. Kuigi ma ei ole trennide tõttu oma aja peremees, saan ma nüüd aega kokku hoida ja trenni ning isiklikku elu efektiivsemalt planeerida. Kui aga küsida, mis mulle uue auto juures enim meeldib, siis on see kindlasti selle disain ja mugavus,“ ütles Eesti esimese Kia Sportage’i uhiuus omanik, hiljuti juhiload saanud Anett Kontaveit.

„Soovime Anettile meeldivat ja turvalist esimese auto kogemust, milleks pakkusimegi talle võimalust oma uue Kia Sportage’iga libedasõitu harjutada ja vastav libedasõidukoolitus läbida,“ ütles AS Viking Motorsi brändijuht Allan Lupp.