Materjalid on nii õpetajale kui õpilasele mugavalt kasutatavad ning sisaldavad teste, simulatsioone, 3D-mudeleid, Eestis valminud video- ja audiomaterjale ning palju muud. Kursuse loogiline ülesehitus ja suur kasutajamugavus võimaldab õpilastel ka veebi vahendusel kursust iseseisvalt omandada.

Õppekomplekti meeskonda juhtinud Tartu Ülikooli tehnoloogiahariduse professor Margus Pedaste toob välja, et kuigi bioloogias on juba olemas päris palju digimaterjale, siis terviklikku riiklikust õppekavast lähtuvalt läbimõeldud komplekti veel ei olnud. Valminud komplekt arvestab väga erinevate ootustega ja enamik materjale on õpetajate poolt muudetavad. Nii peaks leidma igaüks midagi vastavalt enda ja õpilaste ootustele. Valikute tegemist lihtsustavad tunnijaotuskavad, mis on suunatud kas esitlusele, probleemilahendamisele või uurimuslikule lähenemisele või kombineeritakse neid kõiki.

Õppematerjalid on kättesaadavad aadressil: http://biodigi.edu.ee/

Õppekomplekt lisandub juba varem ilmunud üheksale Eesti teadusagentuuri TeaMe programmi tellimusel valminud kursuse õppekomplektile. TeaMe programm on rahastatud Euroopa Sotsiaalfondist. Täpsustav info kõigi valminud õppekomplektide kohta on kättesaadav http://www.etag.ee/teame