Siinkohal peab kohe alguses ära mainima, et tegu pole mitte tavapäraste mustikatega, vaid suure musta isase kassiga, kellele millegipärast on pandud selline väike ümmargune nimi — Mustikas. Turvakodu Mustikas ei meenuta tavalist mustikat mitte kuskilt otsast. Ta on hiidsuur, enesekindel ja tema kohta sobib väga hästi ütlus: “Pole papist poiss!”

Suurepärasest vormist ja punnitavatest lihastest hoolimata Mustikas sel olümpial võistlustulle ei pääsenudki — ehk täpsemalt — teda ei lastud.

Miks, sellest võite lugeda juba alljärgnevast intervjuust!

Spordiajakirjanik: “Tere, Mustikas! Paar sõna turvakodu olümpiapäevikule? Kuidas naudid seekordseid mänge, kas meeldivad?”

Mustikas: “Ütlen ausalt — lahjad mängud on!”

Spordiajakirjanik: “Tore! Mustikas, aga palun räägi, miks sind sel aastal võistlema ei lubatud?”

Mustikas: “Ütlen ausalt — ma ei teagi! Korraga tuli kuskilt mingi jutt, et dopingukütid leidsid mu verest mingeid RÄIMEMOLEKULE!? Räimemolekule, ma ei või! Ma pole räime kaugelt ka näinud. Ma ei tea isegi seda, mis asi see räim on! Ega mis asi on molekul!”

Spordiajakirjanik: “Tore! Mustikas, palun räägi meile seda ka, MIKS sa kõik olümpiamedalid pihta panid ja oma pessa vedasid?”

Mustikas: “Ütlen ausalt — mul oli igavene õigus need medalid endale saada! Sest esiteks ma olen suurem kui teised. Ma olen ka tugevam kui teised. Ilusam — seda niikuinii! Ja läigin ka paremini. Seega mulle sobivadki igasugused medalid rohkem.”

Spordiajakirjanik: “Tore! Kas kahetsed ka, et korraldusmeeskonnaga medalite pärast kaklema läksid ja lubad järgmiste mängude ajal veidi viisakam olla?”

Mustikas: “Misasja? Järgmiste mängude ajal olen ma siit juba kaugel! Oma kodu ootab kuskil ka mind! Mind ja minu räimemolekule. Hähähäää!”

Ja Mustikas leegib ümber nurga, vastu uutele seiklustele, uutele väljakutsetele ja uutele väikestele kiisupahandustele.

Mustikaga saab ühendust kirjutades aadressil info@kassideturvakodu.ee

Loe rohkem MTÜ Kasside Turvakodu vahvatest tegelastest Facebookis!