Eesti Lennuakadeemia annab rakenduslikku kõrgharidust viie eriala spetsialistidele:

• Piloodid
• Lennujuhid
• Side ja navigatsiooni insenerid
• Õhusõidudki ehitajad ja hooldajad
• Lennundusettevõtte spetsialistid

Kaasaegne õppekeskkond

Õpe kestab neli aastat ning see on tasuta. Lennuakadeemia moodne õppehoone on varustatud kaasaegsete õppeklasside, simulaatorikomplekside ja laboritega, kus kõrvuti teoreetiliste teadmiste omandamisega saavad tudengid ka kõiki oskusi praktikas järele proovida.

Piloodiks õppijad saavad lisaks teoreetilisele pagasile ka õppelende sooritada. Samuti saavad tulevased piloodid arvutipõhisel lennusimulaatoril läbi harjutada keerulisi situatsioone. Keegi ei hakka õppelendudel proovima, mida teha siis, kui näiteks üks lennuki mootoritest põlema läheb, ometi peab piloot ka sellisteks hädaolukordadeks valmis olema. 

Õppemahust 15% praktikat

Koolis saadavatele praktilistele harjutustele lisaks käivad lennuakadeemia tudengid ka Eesti ettevõtetes praktikal. Praktika osakaal õppekavades pakub tudengitele põnevaid elamusi ning tagab hea ettevalmistuse peale lõpetamist kohe tööturule suundumiseks.

Sel aastal õhusõiduki ehituse ja hooldus eriala lõpetav Jüri Luist on juba kooli ajal endale töö leidnud: „Eestis on praegu litsentseeritud lennukimehhaanikute puudus. Enamik minu kursusekaaslastest said tööpakkumise praktika ajal ja mitmed juba töötavad lennunduses. Minuga juhtus samamoodi.“

„Eesti tööandjad on korduvalt rõhutanud rakenduskõrgharidusega spetsialistide vajadust ja seda, et spetsiifiliste oskustega töötajaid on mitmel alal puudu. Seega on meie kõrgkoolide lõpetajatel võimalus saada Euroopas konkurentsivõimeline haridus siinsamas Eestis,“ on välja toonud ka Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm.

Head võimalused tööturul

Kuigi lennundus on üsna spetsiifiline valdkond, on lennuakadeemias võimalik õppida ka selliseid erialasid, mis annavad tulevikuks laiemaid võimalusi töökoha valikul. Side- ja navigatsioonisüsteemide käitamise eriala koolitab insenere, kes seadistavad süsteeme, millega piloodid ja lennujuhid omavahel suhelda saavad, mis aitavad õhusõidukitel navigeerida ning lennujuhtidel õhuliiklust jälgida ja reguleerida. Selle eriala lõpetanud saavad soovi korral minna edasi õppima ka telekommunikatsiooni, mõnd IT-valdkonda jne.

Lennuakadeemia tudengisõbralik atmosfäär ning kõrgel tasemel õppimisvõimalused on üliõpilasi meelitanud juba 20 aastat. Selle aja jooksul on tuule tiibadesse saanud üle 450 lennundusspetsialisti, kellest valdav enamus töötab praegugi lennunduses.

Tudengid lennuakadeemiast:

• „Kuna lennuakadeemia tudengeid seob suur huvi lennunduse vastu, siis on kõigil alati omavahel millestki rääkida ning see loob sõbraliku akadeemilise õhkkonna, kus tuntakse üksteist nägupidi ning juba koolitarkusi omandades luuakse tutvusi tulevikuks, kus paljud praegused tudengid on üksteisele kolleegid.“

Kaur Lõhmus, side- ja navigatsioonisüsteemide käitamise eriala

• „Mulle meeldib lennuakadeemia seetõttu, et ta pakub tohutult variante juba õppuste ajal end näidata ja silma paista, et peale kooli lõppu oleks võimalik ka erialane töö leida. Eelmine aasta aitasin korraldada lennunduspäevi, mis on üks suuremaid lennundusalaseid üritusi Eestis, sellel aastal lähen praktikale Ämarisse.“

Jaga
Kommentaarid