Kuldmedaliga nimetati Euroopa parimaks nooreks kokaks Krestina Õun, keda tunnustati ühtlasi ka meistrerlikkuse medaliga. „Ma olen väga rõõmus ja rahul. Ma teadsin, et vähemaga kui kuldmedal ma koju ei taha tulla ja seetõttu ka võtsin võistlustest viimast,“ rääkis vastne medaliomanik. Tema sõnul oli võistlus väga pingeline, sest päevad olid väga pikad ja konkurents tugev, kuid põhjalik ettevalmistus ja rahulik närv tagasid talle edu.

Noorte hääl käis enne suuri võistlusi vaatamas Krestina ettevalmistusi, mille videot näed SIIN!

Hõbemedali vääriliseks tunnistati ehitustisler Rain Toming, pronksid said veebidisainer Martin Kangur ja mööblitisler Peeter Murumets. Meeskondlikult said pronksmedali puidutislerite tiim Rain Toming, Peeter Murumets ja Rainer Kommer. Lisaks tunnustati eestlasi üheksa kutsemeistrelikkuse medaliga.

Eesti osales EuroSkills’il kolmandat korda ja tänavu võtsid mõõtu 403 võistlejat 23 riigist ning Eestil õnnestus saada ülmedali arvestuses aegade parim tulemus ja 10. koht. Eestit esindasid kokk, teenindaja, IT meeskond, veebidisainer, graafiline disainer, trükkal, mehhatroonikud, ehituspuusepad, ehitusviimistleja, tisler, mööblitisler, puidupingi operaator, müürsepp, plaatija ja sõiduauto tehnik.

EuroSkills’i eesmärgiks on tutvustada kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet üle kogu Euroopa. Iga kahe aasta tagant toimuvatel võistlustel panevad end proovile ligi poolesajal kutsealal kuni 25aastased noored meistrid.

Kõigil soovijatel on võimalus tulla täna, 8. oktoobril kell 13.30 Tallinna Lennujaama tervitama ja õnnitlema meie noori meistreid.

Pilte Eesti noorte ettevalmistustest ja EuroSkills’ist saab vaadata SIIN!