Teisele kohale tuli Erik Tammeleht Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ning kolmandale Reili Randmaa Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolist.

Vabariigi parim noorkokk 2015 tunnistab, et võidu tõid talle kõva harjutamine, külm närv ja õnnestunud abilise valik. Reeglite muudatus, mille kohaselt selgus sel aastal lõplik toorainevalik vaid viis päeva enne võistlust, talle suurt lisastressi ei tekitanud. „Mõtlesime kähku oma menüü välja ja saimegi harjutama hakata. Eks me kõik pingutasime võidu nimel. Minul õnnestus lihtsalt sel korral teistest paremini“, on Tali tagasihoidlik.

Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu rõõmustab, et nii paljud noored kokad tahavad võistlustel osaleda ning julgevad tulla rahva ette oma oskusi näitama. „Sadade inimeste pilgu all võistlusolukorras toidu valmistamine on eneseületus ka kogenud kokkadele. See, et noorkokad tulevad ennast siia näitama, on juba suur saavutus“. Ta lisas, et sel aastal lisaülesandeks olnud kisselli valmistamine oli paljudele paras pähkel. „Mõtled küll, et mis see kisselli valmistamine siis ära ei ole, aga just selles ülesandes kärisesid vahed kõige suuremaks.“ Taavi Talile tõi kindla esikoha stabiilne ja puhas töö ning oskus oma abilist õigesti rakendada.

Võistlus oli individuaalne ning igal osalejal tuli valmistada pidulik roog. Pearoa kohustuslikud toorained olid maheveise abatükk, maks ja kaalikas. Desserdi valmistamisel tuli kasutada kohupiima ja külmutatud vaarikaid. Lisaülesandena tuli desserdi kõrvale pakkuda kisselli. Võistluste toidukorv koosnes peaasjalikult eestimaisest toorainest.

Roogade valmistamiseks oli võistlejatel aega kolm tundi. Professionaalne viieliikmeline žürii hindas iga toidu puhul maitset, roa välimust ning võistleja töövõtteid ja professionaalsust.

Võistlus „Noorkokk“ toimub alates 2005. aastast. Ürituse eesmärk on tutvustada kokaametit ja näidata Eesti avalikkusele uuenduslikke ja noortepäraseid lähenemisi kokakunstile. Võistlus on hea võimalus teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtust nii enda kui oma kaaslaste toidulaual.

Võistlust korraldab Sihtasutus Innove, Eesti Peakokkade Ühendus ja Profexpo OÜ. Tallinna toidumessil on esindatud Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad.