Võistlusel tuli rinda pista 35 riigi parimate õpilasfirmadega üle Euroopa. Võistluse nelja etapi: tegevusaruande, firma esitluse, müügiboksi- ja müügitegevuse ning žüriivestluse kaudu tuli veenda rahvusvahelist ärimeestest žüriid oma äriidee vettpidavuses ning näidata oma müügitulemusi ja õpikogemust.

Spoony liikmed ise võtsid võistluse kokku järgnevalt: "Spoony üheksa kuud said ilusa punkti Šveitsis, kus toimus Euroopa õpilasfirmade vaheline võistlus. Panustasime selle nimel kogu senise suve ning andsime võistlusel 1000%, läbides edukalt neli kontimurdvat etappi ja konkureerides 35 õpilasfirmaga üle kogu Euroopa. Esikolmikusse me ei pääsenud, kuid võitsime paljude südamed, tohutu kogemuse, rahvusvahelise tunnustuse, väärt kontaktid ja unustamatu tööreisi!"
JA Eesti direktori Epp Vodja sõnul esinesid Spoony noored suurepäraselt ning olid konkurentsis kuni viimase hetkeni. „Paljud tegevjuhid ennustasid neid ka võitjaks, kuid žürii pani sel aastal rohkem rõhku innovatsioonile ning vähem tegevuse tulemustele ja saavutustele," resümeeris ta.

Euroopa parimaks õpilasfirmaks 2016 krooniti Taani meeskond SubReader, kes on välja töötanud mobiilirakenduse, mis abistab düslektikuid filmide ja telesaadete subtiitrite lugemisel, muutes need kõneks.
Teise koha sai Slovakkia õpilasfirma Irdify, mis pakub universaalpulte mobiiltelefonidele, mille abil saab kontrollida telerit ja paljusid teisi seadmeid.
Kolmanda koha võitis Suurbritannia õpilasfirma Enlighten Hope, kes on kirjutanud, illustreerinud ja välja andnud lasteraamatu, mis aitab lastel, kes põevad vähki, hakkama saada kemoteraapia ja kiiritusravi kõrvalmõjudega, tehes seda lootusrikkal, rõõmsal ja inspireerival moel.