Žürii nimetas eraldi ära ka parimad road eraldi. Nii läks kõige parema supi auhind Kammeri Kooli kanasupile ning parima pearoa, milleks oli hakkliha-juurvilja lühike poiss ja kartuli–kaalikapudru, tegid Türi Toimetulekukooli kokad. Parimad pannkoogid - hapupiimapannkoogid glasuuri ja purustatud maapähklitega, valmistasid finaalis Palade Põhikooli kokad.

Žürii tööd juhtinud Soomes asuva Utö Havs hotelli peakokk, Vello Kiviberg, kes toitlustab ka Utös koolilapsi, lausus, et Laagna koolile tõid võidu stabiilsus ja maitsed. „Tänavune võistlus oli pingelisem ja järjestus võrdsem kui kunagi varem, võitja selgitas vaid puhas aritmeetika,“ lausus Kiviberg. „Kui kõik kolm rooga annavad hea tulemuse, nii maitsetelt kui serveerimiselt, siis nad kerkivad teistest esile. Kõik nii stabiilsed täna ei olnud.“

Võidukokk Niina Fedotova nimetas nende saladuseks seda, et nad teevad oma tööd südamega. „Ja nii iga päev,“ lausus ta. „Teeme koolis süüa nii nagu teeksime endale ega tee midagi sellist, mida me ise ei sööks.“

Finaalis osalenud seitsme kooli kokad pidid etteantud aja, s.o 2 tunni ja 20 minuti, jooksul valmistama kolm rooga – supi, mille kohustuslik tooraine on linnuliha, prae, kus on hakkliha ja köögiviljad ning pidupäevaroa, milleks olid pidulikud pannkoogid.

Žürii hindas kokkade professionaalsust, hügieeninõuete täitmist, toiduvalmistamise protsessi, roogade välimust, maitset ja serveerimise temperatuuri, samuti roogade omavahelist sobivust ning toitainelist koostist. Pidulike pannkookide juures jälgiti lisaks ka innovaatilisust ja roa reaalse valmistamise võimalust koolisöökla tingimustes.

Lisaks Kivibergile kuulusid žüriisse Sirje Jaansoo Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudist, Kaie Pappel Tallinna Ülikoolist, Küllike Varik Tallinna Teeninduskoolist ja Marie-Mädli Kivimäe Tallinna Reaalkooli 11. klassist.

Võidukooli kokkade auhinnaks on messi GastroNord ning kokkade rahvusvahelise Bocuse d´Or Euroopa valikvõistluse külastamine maikuus Stockholmis.

Konkursile registreerus sel aastal 21 kooli. Finaalis osalesid seitse kooli: Rahumäe Põhikool, Nõmme Põhikool ja Laagna Gümnaasium Tallinnast, Türi Toimetulekukool Järvamaalt, Häädemeeste Keskkool Pärnumaalt, Kammeri Kool Tartumaalt ning Palade Põhikool Hiiumaalt.

Tervise Arengu Instituut valis parimat koolisööklat tänavu kaheksandat korda. Konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ning selle valmistajatele ning tunnustada parimaid. Eelmisel aastal pärjati parima koolisöökla tiitliga Tabasalu Ühisgümnaasium.