Ka sel aastal on filmid jagatud kahte kategooriasse — kuni 19-aastased õpilased ning kuni 26-aastased tudengid. Osalejate kuni 15-minutilisi lühifilme oodatakse 1. detsembri südaööni. Võõrkeelse filmi puhul peavad linateosel olema eestikeelsed subtiitrid.

Seejärel hindab saadetud filme eelžürii, kelle valiku põhjal pääseb finaali mõlemast kategooriast viis filmi.

Filmifestivali korraldamist jätkab ka tänavu Eleriin Miilman ning uue peakorraldajana alustab Mona-Liis Lipp.

Põhjuseid, miks just Rakvere Gümnaasiumi filmifestivalile oma lühifilm saata on mitmeid. “Saatke filme meie festivalile, sest meil on väga osalejasõbralikud kriteeriumid: žanrivabadus ja keelevabadus eestikeelsete subtiitrite korral. Filmid võivad olla kuni 15 minuti pikkused, mis on täiesti optimaalne lühifilmile. Lisaks on võimalus saada konstruktiivset tagasisidet professionaalselt žüriilt, et noored talendid saaksid areneda veelgi paremaks, “ selgitas Lipp.

Ootusi ja lootusi selgitasid peakorraldajad nii: “Suurim ootus on juba täidetud ehk meil on maailma töökaim ja parim meeskond, kes täidab ülesandeid suure südamega. Filmifestivali nädala ootus on, et publik jääks rahule ja naudiks igat hetke.”

Kuigi filmifestival toimub rohkem kui nelja kuu pärast, on tööd enne festivali küllaga. “Praegu käib hoogsalt toetajatega suhtlemine, žürii komplekteerimine, finaalõhtu show ettevalmistamine ning olmeliste murede lahendamine. Vaheklipid ootavad lõpetamist, koduleht uuendamist ja novembris lähme ka koolidesse noortele filmifestivalist rääkima, “ sõnas Miilman.

Tegemist on Eesti suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga samalaadsete seas. Festivali juured ulatuvad 2000ndatesse aastatesse, aga täpset algusaega määrata on keeruline. Läbi aastate on seda korraldanud Rakvere Gümnaasiumi õpilased ning algsest tagasihoidlikust filmiõhtust on välja kasvanud vabariiklik filmifestival. Eesmärgiks on julgustada noori filme tegema ja oma oskusi arendama, ning muidugi anda tehtud tööle žürii poolt tagasisidet hinnangute ning kommentaaride näol.

2017. aasta filmifestivalil osales kokku 31 noorte poolt loodud filmi. Õpilaskategooria parimaks valiti “Raisatud miilid”, autoriks Meel Paliale. Tudengikategooria tunnustati parimaks “Naine on süüdi”, autoriks Sandra Kartau.

Rohkem infot filmifestivali kohta, ja kuidas ning kuhu oma film saata, leiad Rakvere Gümnaasiumi filmifestivali kodulehelt ning teiste sotsiaalmeedia kanalite kaudu.