Haridus- ja Teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets: „Kutseõpe kogub populaarsust kogu maailmas ning on rõõm tõdeda, et Eesti noored on mitmetel erialadel oma oskustelt maailma tipus. Õpipoisist meistriks saamise protsess on Eesti kutsehariduskorralduses hetkel oluliselt täiendamisel ning koostöös ettevõtjatega sünnib meistreid igal aastal aina rohkem.“

Kutseõppurite maailmameistrivõistlustel esindavad Eestit noored meistrid eri kutsekoolidest. Võistlustulle astuvad seitsme eriala kutseõppurid: Tallinna Tööstushariduskeskusest mehhatroonikud Roland Roman Puiestik ja Johan Arus, Luua Metsanduskoolist maastikuehitajad Arlis Vaagen ja Mihkel Kajanus, Haapsalu Kutsehariduskeskusest mööblitisler Ergo Orumaa, Rakvere Ametikoolist plaatija Olav Leisson, Viljandi Kutseõppekeskusest infotehnoloog Tanel Peep, Tallinna Polütehnikumist veebidisainer Hendry Sadrak, Haapsalu Kutsehariduskeskusest restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu.

WorldSkills on hea võimalus noortele, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Sel aastal on Eesti võistlustest osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ning võistlused kestavad 16. augustini. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral, seni on parimaks soorituseks olnud kümnes koht ning koju on toodud neli meisterlikkuse medalit. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Infot Eesti esindusest saad SIIT ja rohkem teavet WorldSkillsi kohta SIIT!