1) Pane telefon nii kaugele helisema, et sa peaksid end hommikul voodist püsti ajama, et see kinni panna. See paneb sind püsti tõusma ning ei lase mõelda: “Aga magaks veel tunnikese?“

2) Joo kasvõi vaarikavartest tehtud teed. Uni tuleb hea, puhkad ilusti välja ning ärkad energilisemana.

3) Pane oma mõtetele blokk peale! Kui sul tekib mõte “aga tegelikult võiks veel magada” või “ma ei viitsi minna kooli” , siis lihtsalt ära lase endal neid mõtteid lõpuni mõelda ning ütle kasvõi endale: “Stopp!”

4) Hoidu “pikutamisest”. Sa ärkad, paned äratuse kinni, lähed voodi tagasi ning mõtled natukene pikutada enne täielikku ärkamist? Tead, sa võid tunda end väsinuna, aga see 10 minutit ei tee su olemist paremaks. Vastupidi — sul tekib veel hullem uni ning sa võib-olla ei viitsi enam üldse ärgata.

5) Joo kohvi või teed! On kohviarmastajad ja inimesed, kellele kohv üldse ei meeldi. Aga tegelikult, teate mis? Kohv tõesti aitab äratada. Kui kohv sulle ei meeldi, joo teed!

6) Söö hommikusöögiks puuvilju! Loomulikult võid sa ka putru süüa, mis on samuti kasulik ning annab energiat, kuid lisa oma hommikusöögile paar apelsini, banaan, õun või muud sellist. Sa tunned nagu oleksid laetud energiaga.

7) Tee mõned võimlemisharjutused! Nii kui oled voodist välja saanud, tee paar lihstat harjutust - paneb vere liikuma ning tekitab energilisema tunde.

8) Ära söö hilja! Tegelikult pole need jutud ”ära kaks tundi enne magamaminekut söö” mõttetud. Neis on oma mõte sees…

9)Mediteeri! Kes sellega ei tegele, siis soovitaks tegelema hakata. Toob hea une.

10) Leia motivatsiooni, miks ärgata! Sa pead mõtlema õhtul välja, et miks sa homme peaksid ärkama. Mõtle selleks motivaatoriks ükskõik kui lihtne asi. See võib olla kasvõi sõbrannaga kokku saamine või lihtsalt see, et sind ootab imeline päev.