"See, et järjest enam noori erinevatest riikidest valib õpingukohaks Eesti ja meie kõrgkoolid, näitab Eestis saadava hariduse tugevust. Loodan, et mujalt tulnud tudengid kogevad ülikoolikaaslaste tuge oma uue õpingumaa eluga kohanemisel, Aafrika nädal on üks selle näide. 21. sajandi maailmas ei näita riigi suurust vaid pindala ja rahvaarv, vaid avatus kaasaegsetele ideedele ja lahendustele. Just noored, haritud inimesed saavad neid kanda ja pakkuda," ütles president Toomas Hendrik Ilves.

Seminar keskendus Aafrikast pärit välistudengite igapäevaelu erinevatele külgedele, eriti Eesti kultuuriga kohanemisele, Eesti rahvusvahelistumisele ja haridussüsteemile.

TTÜ doktorant ja Aafrika tudengite seltsi Eesti president Nkwusi Godswill kinnitab: “Meil on väga suur au, et meie esimesel Aafrika tudengite kultuurinädalal on niivõrd kõrgetasemelised esinejad. Seminari eesmärgiks oli mõista välistudengite tähtsust Eesti ühiskonnas, näiteks tööjõuturul, kultuuris, hariduses ning rahvusvahelistumisel.“

Aafrika kultuuri nädalal toimub seminar, näitus ja jalgpallimatš tudengite ning Riigikogu ja Tallinna linnavalitsuse liikmete vahel. Nädal on täis head muusikat, toitu ning tantsu. Tallinna Tehnikaülikoolis õpib praegu 130 tudengit 13 Aafrika riigist.

Reedel, 6. mail kell 19 tutvustatakse Tallinna Ülikooli Astra hoones Aafrika kultuuri, toitu, rahvuslikku kunsti, muusikat, tantsu ja pakutakse muud meelelahutust. Üritus algab kell 19.00.

Aafrika nädal lõpeb 7. mail Kalevi staadionil jalgpalli sõprusmatšiga, kus omavahel võtavad mõõtu aafrika tudengid, Riigikogu ning Tallinna linnavalitsuse liikmed. Matš algab kell 16.00.