Nordic Aviation Academy piloot ja lennukoolitaja Toomas Uibo, kes on raketi-fänn olnud saate algusaegadest peale, otsustas omalt poolt tütarlapsi insipreerida ja kutsus Frida osalema ootamatus eksperimendis, maandada väikelennuk turvalisellt Tallinna Lennuväljal, evimata selleks mingisuguseid lendamise oskusi: " Ma olen täiesti veendunud, et tütarlaps, kes on võitnud Raketi-saate, saab lennuki maandamisega hädaolukorras igal juhul hakkama! Ja kui ei saa, siis õpib... oma vigadest!"

"Kui ma lennuvälja väravate taha jõudsin ja Toomas Uibot nägin, siis salaja näpistasin ennast ja küsisin, et kas ma nüüd päriselt lähengi ilma oskusteta lendama? Ma käin tavaliselt jalgsi või kasutan ühistransporti, autojuhiloa tegemist alles kaalun - ja lennuki juhist pole ma tõesti mitte kunagi enne käes hoidnud, " muljetab Frida.

"Muidugi on väike närv sees. Aga kui siia on tuldud, siis teeme ära. Arvan, et osalemine saates Rakett69 on muutnud mind palju julgemaks eksperimenteerijaks. Kuigi ka enne saadet ei kartnud ma uusi asju teha, siis arvan, et tänu sellele kogemusele oli "jah" ütlemine tänasele hullumeelsele ettevõtmisele palju kiirem ja kindlam. Kokpitis esimest korda istudes sain aru, et jah, see ei ole unenägu, see on päriselt ja ma olen valmis seda eksperimenti tegema, juhtugu siis, mis juhtub."

"Frida on kõige parem tõestus, et tüdrukud on hakkajad ja ei kõhkle väljakutseid vastu võtta," lisab Toomas. "Seda, mismoodi meil see hädamaandumine läheb, me veel ei tea. Aga oleme lootusrikkad. Minu roll on täna mängida maapealse lennukeskuse töötajat, kes juhendab asjatundmatut inimest lennuki hädamaandamisel," selgitab Toomas Uibo.

Tõe huvides olgu öeldud, et ehkki kõrvalvaatajale tundub olukord õudne ja hirmus, on sajaprotsendiline kontroll sel taevasel eksperimendil siiski garanteeritud, sest lennunduses ei jäeta midagi juhuse hooleks.

"Kõik, kes te veel kaalute, kas võistlema minna või mitte - igal juhul kandideerige! Kohe kirjutage avaldus! Ma võib öelda, et igast piloodist ei saa raketlast, aga igast raketlasest võib minu hinnangul kohe päris kindlasti saada hea piloot! Ja kes nüüd Rakett69 saatesse ei peaks pääsema, siis võib tulla ja teha kõigepealt piloodikoolituse ja siis uuesti proovida," soovitab Toomas Uibo.

Seda, kuidas Fridal hädamaandumise eksperiment läheb, saame peagi teada ETV Ringvaate saatest.

Kandideeri "Rakett69" seitsmendasse hooaega SIIN!