Nagu piltidelt näha, kujutas üks noor tegelane endale ette, et temale on kõik lubatud, pannes sealhulgas oma „steriilsed“ jalad enda vastas asetsevale istmele. Väga andekas mõte. Kuid käitudes nõnda, näitas ta, et ta ei austa ei ennast ega teisi.

Lubades säärast alatust, teisaldas see plika esiteks oma välijalatsitelt vähemalt kolm miljardit batsilli trolli ismekohale. Sellele samale istmele istub aga varsti keegi teine, näiteks väike laps lühikestes pükstes. Temal on aga osa ta jalgadest kaitsmata ning võib seega väga lihtsalt nakatuda mingisse haigusesse.

Teiseks hõivas selle loo peategelane oma toiminguga juba kaks istekohta, kusjuures seaduse järgi tuleb teise koha eest maksta lisatasu. Samuti oli ka kolmas iste kinni, kuna liigipääs selleni oli takistatud. Trollis olid aga ka vanad prouad, kes tegelikult soovisid istuda.

Vaadates ta riideid, võib järeldada, et see laps on nii-öelda emokultuuri esindaja – kas tõesti käitutakse neil niimoodi? Loodan, et käesolev artikkel jõuab ka selle preili emani, kes lõpuks saab teada, millega ta tütar tegeleb sel ajal, kui ema ei näe.

Kirjeldatud juhtum ei ole üldse ainuke noorukite ülbe käitmuse kirjeldus: tihti räägivad lapsed meelega valjusti omavahel või telefoniga, vaadates seejärel, kas keegi pöörab sellele tähelepanu või mitte.

Lugupeetud vanemad, õpetage oma lastele, kuidas käitutakse avalikes kohtades, muidu kujuneb selline käitumine harjumuspäraseks ning normaalseks nähtuseks.