„Tartu ülikooli liikumislabori andmetel on vaid 14% Eesti 11–15-aastastest õpilastest kehaliselt piisavalt aktiivsed, see tähendab, et 86% selle vanusegrupi noortest on suure terviseriskiga. „Mehed vormi“ programm on osa sekkumisprogrammidest, mille eesmärgiks on suurendada noorte liikumisaktiivsust ja aidata kampaanias osalejatel muuta oma igapäevaharjumusi sportlikemaks,“ ütles perearst ja Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.
„Kui igapäevaselt leida aega treenimiseks, siis on juba kaheksa nädalaga võimalik igal noorel kaitseväe üldfüüsiline test positiivsele tulemusele sooritada. Motivatsiooni tõstmiseks saab enda tulemust võrrelda eakaaslaste või kampaaniale avalöögi andnud avaliku elu tegelaste tulemustega. Samuti saab mobiiliäpis „Mehed vormi“ või Facebooki kaudu esitada sportlik väljakutse programmis osalemiseks ka oma sõpradele,“ lisas kampaania „Mehed vormi“ eestvedaja Eero Merilind.

„Mehed vormi“ kampaania koolinoorte võistlusel hinnati noormeeste tulemusi võistkonna keskmise punktiskoori alusel: Gustav Adolfi Gümnaasium sai 294,8 punkti, Tallinna Saksa Gümnaasium 278,2 punkti, Jõhvi Gümnaasium 264 punkti ning Pelgulinna Gümnaasium 229,7 punkti. Maksimaalse punktiskooriga lõpetasid neli noormeest: Hans Aaviksoo, Samuel Rüsse ja Christopher Järve Gustav Adolfi Gümnaasiumist ning Mark Böttner Tallinna Saksa Gümnaasiumist. Testis osalenud noori premeerivad Kuulsaal ja Ronimisministeerium tasuta pääsmetega. Osalejate sooritust hindas Kaitseväe sporditeenistuse ülem major Heino Märks.

Rohkem infot kampaania "Mehed vormi" kohta leiad Facebookist!