Ehitusviimistleja võistleja Elsa Pärna ütles, et konkurents WorldSkills´il on väga tihe ja on näha, et võistlejad on kõvasti ette valmistunud. Sama kinnitas ka infotehnoloogia eriala võistleja Madis Männik. „Praegu tean vaid seda, et sain maksimumpunktid koduses ülesandes ja toonide segamises,” ütles Pärna rõõmustades. Ta lisas, et olenemata lõpptulemusest on ta saanud väga suure rahvusvahelise kogemuse.

Sarnaselt Pärnaga kinnitas infotehnoloogi võistleja Madis Männik, et WorldSkills´i tase on üle ootuste kõrge. „Eelnevad kaks võistluspäeva on olnud väga pingelised,” kirjeldas Männik võistlust. Ta lisas, et tahab järgmisel kahel päeval anda endast parima.

Nii Pärna kui Männik tõid välja, et WorldSkills on suurejooneline üritus, millest osasaamine on omaette elamus. „Võistlusel on kõik hästi organiseritud,” ütles Pärna. Männik lisas, et kuigi ta on käinud võistlemas EuroSkills´il, on WorlSkills´i mastaap kordades suures. Nii Pärna kui Männiku sõnul on Eesti meeskonna seltskond lahe ja Saksamaal veedetud aeg on kindlasti nende jaoks suur elamus.

WorldSkills 2013 toimub 2.–7. juulil Saksamaal Leipzigis. Võistlustel osalevad sel aastal 55 riiki ja 1046 õpilast. Mõõtu võetakse 45 erialal ja pealtvaatajaid oodatakse pea 200 000. Tulemused selguvad 7. juuli õhtuks.

Eesti osaleb WorldSkillsil neljandat korda. Üleilmsetel kutsevõistlustel panevad end proovile kümme noort meistrit erinevatest ametikoolidest üle Eesti. Võistlustulle astuvad kaheksa eriala kutseõppurid: oma oskusi näitavad trükkal, mehhatroonikud, maastikuehitajad, florist, mööblitisler, plaatija, ehitusviimistleja ja infotehnoloog.