„Harjutuspäevad oli pikad ning möödusid pideva töö tähe all. Väga palju sai õpitud ja kindlasti peab mõningaid oskusi lihvima,“ arvab Tallinna Ehituskooli kasvandik ehitusviimistleja Jan-Taaniel Kozlov, lisades, et enesekindlus võistluste suhtes on tänu pidevatele treeningutele tohutult kasvanud. Tema sõnul on tal väike närv sees, kuid sellest tuleb üle olla. Kozlov hindab oma ettevalmistusi põhjalikuks ja loodab salamisi kohta pjedestaalil.

Plaatija Jaanus Oolo, kes on samuti Tallinna Ehituskooli vilistlane rõõmustab, sest tema hinnangul täitsid treeningpäevad oma eesmärki. „Leidsin uusi nippe ja võimalusi, kuidas teha kiiremini ja paremini EuroSkills’il võistlustööd,“ räägib plaatija. Oolo arvates oli rohkem unetuid öid enne treeninglaagrit, kuid siiski ei tohi praegu laisaks muutuda ja oma vastaseid alahinnata, sest alati saaks ju teha paremini. Sarnaselt ehitusviimistlejale loodab ka plaatija tulla medalistide hulka.
Lisaks ehitusviimistlejale ja plaatijale harjutavad igapäevaselt EuroSkills’iks kokk, teenindaja, IT-meeskond, veebidisainer, graafiline disainer, trükkal, mehhatroonikud, ehituspuusepad, tisler, mööblitisler, puidupingi operaator, müürsepp ja sõiduauto tehnik. 

Eesti osaleb üleeuroopalistel kutsemeistrivõistlustel EuroSkills kolmandat korda. EuroSkills’i eesmärgiks on tutvustada kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet üle kogu Euroopa. Iga kahe aasta tagant toimuvatel võistlustel panevad end ligi poolesajal kutsealal proovile kuni 25aastased noored meistrid.

Vaata fotosid: