Enne kui noori naisi üle maailma rabas uudis prints Williami ja Kate Middletoni kihlumisest, enne kui terve maailma pilgud olid Diana Spenceril, kes miljonite südamed võitis, enne seda kõike...oli Grace Kelly.

Nagu iga printsess, oli ta loomulikult midagi erilist, mida kõik naised olla soovisid. Kuid nagu Kate ja Diana, ei olnud ta printsessiks sündinud, ja seega oli ta natukene teistsugune. Ta oli elav tõestus sellest, et mõned muinasjutud ei ole vaid lood.

Grace Kelly sündis edukasse ameerika perekonda. Tema isa oli olümpia kuldmedalist, kuid kindlasti mitte kuninglikku päritolu. Kuigi tema perekond oli kindel, et näitlemine ei ole sobilik karjäärivalik, oli see Kelly jaoks unistus, mille teostumine tõi talle kiiresti rikkuse ja kuulsuse.

Juba oma varastes 20ndates sai Kelly'st filmistaar ja järgneva viie aasta jooksul läks tema karjäär aina ülesmäge. Temast sai Alfred Hitchcocki lemmik ja ta mängis kolmes tema filmis, mis tänaseks on absoluutne klassika.

Ja siis tuli juturaamatu armastuslugu. Kelly kohtas 1955. aasta Cannes'i filmifestivalil Monaco printsi, kelleks oli Rainier III. Näitlejatar ja prints hakkasid salaja kirjavahetust pidama, ja kui Rainier mõned kuud hiljem ühendriikidesse läks, kohtus ta Kelly ja tema perekonnaga. Kolm päeva hiljem tegi prints Kellyle abieluettepaneku ja viis kuud hiljem peeti sajandi pulm.

Pulmas olid riigipead, kuulsused ja teised tähtsad inimesed, 30 miljonit inimest vaatasid pidustusi teleri vahendusel. Ilmselt olid nii mõnedki kadedad pulmale, millele järgnesid 7 nädala pikkused mesinädalad Vahemere kruiisil, Rainieri jahil.

Grace hakkas oma uut kodu armastama, toetades kunsti ja kunstkäsitöölisi, korraldades iga-aastast jõulupidu orbudele.

Sarnaselt printsess Dianale lõppes Grace Kelly elu tragöödias. Printsess Grace Kelly suri 14. septembril, 1982. aastal. Kelly sai südamerabanduse, kui ta parasjagu autoga sõitis. Kuigi tema ja ta tütar jäid raske autoõnnetuse käigus ellu, ei tulnud printsess enam teadvusele ja suri järgmisel päeval. Ta oli vaid 52-aastane.

Prints Rainier III ei abiellunud kunagi uuesti ja ta maeti printsess Grace Kelly kõrvale.

Maailm leinas printsessi, kelle matustel olid riigipead, filmistaarid, printsess Diana, Kelly kaasnäitlejad Gary Grant, Jimmy Stewart.

Stewart pani kokku paljude mõtted, kes printsessi igatsema jäid: "Teate, ma lihtsalt armastasin Grace Kellyt, mitte seetõttu, et ta oli mu sõber, mitte sellepärast, et ta oli üks kenamaid inimesi, keda ma kohanud olen. Grace tõi nii minu kui teie ellu pehmust, sooja valgust, iga kord, kui teda nägime, iga kord kui teda nägin, oli nagu omaette püha. Pole kahtlustki, et jään teda igatsema, me kõik jääme, jumal õnnistagu sind, printsess Grace!"

Allikas: www.legacy.com