Nii mõnelgi võib kuluda osa teenitud rahast hammaste hooldamise peale- valgendamine ja väikese ornamendiga kaunistamine pole just võileivahinnaga. Kuid nagu öeldakse- ilu nõuab ohvreid. Enam ei pea vaid räpparid kandma kullast hambaid, ka kooliõpilane võib omale panna värvilise hambakaunistuse.

Hammaste valgendamine on valutu protsess, mille käigus tegelikult hambaid pleegitatakse spetsiaalse geeliga. See imendub hammastesse ja muudab need heledamaks. Tavaliselt on tulemusi näha juba esimese nädala jooksul, kuid parimad muutused ilmnevad peale 2-3 nädala möödumist. Sagedased kohvijoojad või suitsetajad ei pea enam eriti muretsema kollaste hammaste eest, sest just kollakat tooni hambad valgenevad kõige paremini. Pruunikad või hallid aga mitte nii väga.

Kui kuu aega ei jaksa oodata, et saavutada oodatud tulemused, siis võib valida ka laseriga valgendamise- see lihtsalt kiirendab geeli imendumist hammastesse ja hambad saab valgeks juba paari tunniga! Selline valgendamine maksab umbes 4000 krooni. Parim koht, kus lasta oma hambad valgendada on hambaarsti juures- spetsialistina oskab ta sulle nõu anda ja soovitada vajalikke tooteid.

Samuti nagu valgendamine on hambakaunistuse paigaldamine soovituslik hambaarsti poolt. Päris nii see ka ei käi, et superliim kaunistusele ja kinnitad kohe hamba külge. Kõigepealt karestatakse happega natuke hammast ja siis pannakse spetsiaalse liimiga kaunistus külge- delfiin, täheke, süda või mingi muu kujund.

Selline protseduur kestab umbes 15 minutit ja on samuti valutu. Ehted on väga õhukesed, umbes 0,5mm ja ebamugavustunne kaob paari päeva jooksul ära. Kaunistus võib püsida aastaid, kõik oleneb paigaldaja oskustest ja ehte omaniku hoolitsus hammaste eest. Isegi vääriskivikesi saab soovi korral lasta paigutada ka vääriskivikesi- teemandeid ja rubiine, kuigi selline töö nõuab rohkem vaeva. Hambakaunistuse paigaldamise hinnad algavad sajast kroonist.

Kui selline asi huvi pakub, siis miks ka mitte proovida! Peaasi, et hiljem rahast kahju ei hakkaks ja kahetsus hinge närima ei hakkaks.