Pärast vastuvõtuteate saamist on tudengikandidaadil aega 3 ööpäeva oma õppimaasumise kinnitamiseks. Kui õppimatulek jääb kinnitamata, loetakse kandidaat automaatselt loobunuks ja õppekoht läheb pingereas järgmisele. Järgmisel kandidaadil on omakorda 3 ööpäeva aega kinnitamisotsuse tegemiseks. Kogu protsess kestab kuni 19. augustini või hetkeni, kui vastuvõetavate tudengite arv saab täis.

Kui korraga avaneb võimalus öelda „jah“ mitmele erialale, siis tuleb teha valik ja kinnitada õppimatulek just sellel erialal, kuhu soovitakse õppi ma tulla. Meeles tuleks pidada, et kehtima jääb viimane jah, mis tühistab eelmise. Korraga mitmele erialale oma õppima tulekut kinnitada ei saa.

Suurimad konkursid on TTÜ bakalaureuseõppes logistika, ärinduse, geenitehnoloogia, rakenduskeemia ja biotehnoloogia ning tehnilise füüsika erialadele. Rakenduskõrgharidusõppe suurimad konkursid on rahvusvahelise majanduse ja ärikorralduse, majandusarvestuse, sadamamajandamise ja meretranspordi juhtimise, veeteede ohutuse korraldamise ning energiatehnika erialadele.

Magistriõppesse avalduse esitanud saavad kinnitada oma õppimatulekut juba alates 11. juulist.

Tallinna Tehnikaülikooli õppekavadele esitati sel aastal ligi 10 000 sisseastumisavaldust, neist bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 5 635 avaldust.

Eelmisel aastal esitati TTÜsse kokku 10 505 sisseastumisavaldust.

Sel aastal võtab TTÜ bakalaureuseõppesse vastu kuni 1710 üliõpilast ja magistriõppesse 1482 üliõpilast. Rakenduskõrgharidusõppe jaoks luuakse 490, viieaastase integreeritud õppe jaoks 230 uut kohta. Doktoriõppe riigi poolt finantseeritavatele õppekohtadele võetakse 76 uut doktoranti.