Marje on Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis (TLG) huvijuhina töötanud alles kaks aastat, kuid õpilased ja õpetajad, kes temaga suhelnud on, teavad teda äärmiselt rõõmsameelse, aktiivse ja igati vahva inimesena. TLG rahvas ja kool ei ole talle mitte võõrad, sest ta lõpetas 2005. aastal ka ise selle kooli. Just lõpuklassis tuli Marjele mõte saada huvijuhiks ning ta suundus edasi õppima Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiasse.

Koolis meeldis Marjele väga käia, „ Mul olid väga lahedad klassikaaslased ja õpetajatega sain samuti väga hästi läbi,” räägib ta. Marje osales aktiivselthuvitegevuses ja üldiselt meeldis talle õppida.

Marje ei ole hommikuinimene, kuid talle meeldib olla huvijuht ja ei lase varajasel tõusmisel rikkuda töörõõmu, nagu ta ka kooliajal ei lasknud, kuigi mõte kauem magada on siiamaani ahvatlev.

„Mulle meeldib oma tööga tegeleda ja olen selle üle väga õnnelik, sest
suurema osa minu päevast hõlmab töö,“ lausub ta.

Peale töö meeldib Marjele vee ka küpsetada. Kui ta ennast kokku võtab, siis veab ta ennast ka trenni. Marje naudib heade raamatute lugemist ja huvitavate filmide vaatamist, kuid üle kõige meeldib Marjele sõpradega koos aega veeta.

Ta püüab igal viisil oma õpilasi, kolleege, peret ning sõpru aidata ja läbi selle neile rõõmu valmistada. Marje on vabatahtlikuna osalenud ka UNICEF´i tegevuses.

Küsisin Marjelt arvamust ka sõpruse, mehe ja naise vahelise sõpruse, teismeliste lapsevanemate ning abordi kohta.

Marje arvates on sõber see, kellega tekib selline seletamatu side. See on inimene, kellega on hea koos olla ja kellega tahaksid koos olla ja, kes tunneb sinu suhtes sama. Austus ja usaldus on tema arvates sõpruse alustalad. „Kindlasti peab olema midagi ühist ja midagi erinevat, sest sõbrad täiustavad üksteist. Huumor peab klappima, sest see on asi, mis ühendab inimesi,“ arvab Marje. Sõbrad on need, kellega tahetakse alati oma rõõmsaid hetki ja emotsioone jagada. Sõber on see, kes toetab sind, kui sul on raske. Marje teab, et sõprus on kahepoolne ja kestev. Ning, et tõeline sõber võtab sind sellisena nagu sa oled — vaatamata oma vigadele, oled sa talle ikka sama kallis.

Kui küsida Marje käest, mida ta arvab naise ja mehe vahelisest sõprusest, ütleb ta, et sellist sõprus eksisteerib kindlasti, kuid vähe. „Väga tihti tekivad ühel osapoolel teised tunded. Kui sellest üle saadakse, võib areneda kestev sõprus,“ räägib Marje.

Marje meelest ei ole teismelised valmis saama lastevanemateks, kuna neil ei ole võimalik lapsele võimaldada täisväärtuslikku elu. Abort on tema meelest inimese sügavalt isiklik otsus, kuid see peab olema väga kaalutletud otsus ja tuleb arvestada kõigi asjaolusid ja riske.