Olen jälginud paar aastat noorte suhteid ja nende kulgemist ning seda, mida peale suhet edasi tegema hakatakse. Mõned langevad lausa masendusse, kui ei saa esimese 2 nädalaga uut suhet. Nad ei oska eluga edasi minna, kui nad ei ole suhtes. Nad tunnevad end üksiku ja mõttetuna. Siit tuleb välja põhjus, miks tegelikult suhtes ollakse ning miks suhted purunevad.

Öeldakse, et "kui sa ennast ei armasta, siis ei armasta sind ka keegi teine". Sellest lausest saaks edasi arendada mõtte sellest, et kui sa pole endaga rahul, siis ju pole sa millegagi rahul ning keegi pole ka sinuga koos oldud ajaga rahul. Suhtest-suhtesse tormamise tekitab hirm üksi jäämise ees ja tunne, et oled üksinda ning keegi ei taha sind. Need tunded ja mõtted käivitavad su ajus detektori, mis otsib esimese ettejuhtuva inimese, kes sind mingil põhjusel tahtma hakkab. Sina tekitad temaga suhte ning oled taas mingi aja õnnelik. Aga su sees on probleem ja suur hirm. See suhe ei päästa sind, sest sul on sisemine probleem.

Miks inimesed on hullumeelselt armukadedad? Sellepärast, et see sama hirm üksinduse ees hakkab endast märku andma ja tuletab sulle meelde, et peaksid ikka silma peal hoidma, mida su kallim teeb, sest sa ei taha ju üksinda jääda jälle. Ja kui see juhtub, et te lahku lähete, siis on maailmalõpp. Tuleb otsida ruttu uus suhe ja kõik kordub samamoodi, sest sa pole enda sisemust endiselt korda teinud.

Kindlasti oled kohanud mõnda paari, kus üks osapooltest tunnistab läbi vihjete, et ta ei lähe lahku, sest ei taha üksi olla ja kardab, et ta ei saa enam kunagi kedagi teist endale. Me elame maailmas, kus toimib külgetõmbejõud. Sarnane tõmbab sarnast. See tähendab, et sinu hirm tõmbab hirmu ja see omakorda veel suuremaid hirme. Nii avastad end mingl hetkel taas üksinda, ilma kallimata, koos oma probleemiga. Kõik see juhtub nii kaua, kui sa endaga tegelema ei hakka. Sa pead õppima üksi seisma, endaga hakkama saama ja tundma end hästi nii koos teistega kui ka üksi olles. Nii kaua kui sa seda ei suuda, pole mõttet suhteid otsida, sest sa tõmbad ligi ainult enda vastandeid ning need on n-ö "suvalised suhted", mis purunevad üsna pea. Lisaks sellele kasutad sa inimesi justkui ära, sest tahad enda ja teiste eest peita oma probleemi - üksindust.

Ma tean, et sellele loole tuleb palju negatiivseid kommentaare. Aga ühel hetkel need kommenteerijad mõistavad, et tegelikkuses esineb siin jutus mainitud situatsioone meeletult palju. Inimesed mitte ei armasta ja ei taha olla armastatud, vaid tahavad, et keegi tegeleks nende probleemidega ja hoiaks ära nende üksindustunde.