Judy ja Dennis Shepardi poeg Matthew langes USAs 90ndate lõpus oma homoseksuaalsuse tõttu vihakuriteo ohvriks, mille tagajärjel noormees suri. Sellest ajast peale on Matthew vanemad levitanud hoolimise sõnumit, võideldes vihakuritegude vastu USAs ja kaugemalgi, saavutades seadusemuudatusi ja olles muutunud olulisteks kõneisikuteks LGBT (lesbi, gei, bi, trans) teemadel.

11. septembri õhtul jutustasid Shepardid oma loo seksuaalvähemuste info- ja tegevuskeskuses OMA keskus, jagades oma kogemusi ja kutsudes üles arutama, kuidas Eesti inimesed üksteise suhtes mõistvamad ja hoolivamad olla saaksid.

Judy Shepard rõhutab lastevanemate tähtsust oma laste toetamisel: „Kõik lapsevanemad peavad alati kõiki oma lapsi, olgu nad geid või heterod, armastama, toetama, julgustama ja kaitsma ning aitama neil elus edu saavutada.“

„Hindame Judy ja Dennis Shepardi tööd LGBT teemade eest seismisel väga kõrgelt; nende traagiline lugu peaks iga inimese hetkeks oma lähedaste peale mõtlema panema. Eestis tunnevad paraku paljud noored LGBT inimesed, et nende perekonnad neid ei toeta, sestap oleks kohtumisõhtu esimene samm üksteise mõistmise poole“ märkis Helen Talalaev, Eesti LGBT Ühingu president.

Judy ja Dennis Shepard osalevad ka „Erinevus rikastab“ nädalal Tallinnas.