Internetist on kõige parem ja mugavam leida informatsiooni erinevate referaatide või esseede jaoks. Öeldakse, et kui internetist küsimusele vastust ei leia, siis sellele küsimusele polegi vastust leitud. Arvestama peab siiski sellega, et internetis pole kõike, mida raamatutes. Internetis saab mängides samaaegselt puhata ja meelt lahutada või uurida ja otsida informatsiooni mõne põneva fakti kohta. Teistega suhtlemiseks kasutatakse internetti viimasel ajal väga palju. See on hea võimalus kellegagi vaeva nägemata ühendust võtta või suhelda mõne hea sõbraga, kes paraku elab teises linnas või riigis.

Internet on omanäoline võimalus taskuraha teenimiseks. Välismaal on  juba mitmed noored youtube videosi üles laadides palju raha teeninud. Ka Eestis on Miinusmiljon ja Kassahitt väga vaadatud, kuid kahjuks mitte piisavalt, et sellise hobiga raha teenida. Veel üks võimalus raha teenida on mängida internetis pokkerit, millega küll tavaliselt raha kaotab, kuid proffidel on hea võimalus sellega raha juurde teenida. Kahjuks või õnneks on internetis raha peale pokkeri mängimine lubatud alates 21. eluaastast.
 
Nagu öeldakse, kaasneb heaga ka midagi halba ja ega internet suur erand pole.
 
1) Kõige hea ja kasuliku kõrval varitsevad internetis suured ohud. Internet, oma lõputuna näivate võimalustega, on kahjuks saanud kohaks, mida paljud väärkohtlejad kasutavad oma ohvri leidmiseks.

2) Internetis leidub kiusajaid, kes võivad tihti meeleolu väga ära rikkuda. Ka on internet paik inimestega tutvumiseks, aga alati peab kontrollima selle isiku tausta, kellega tutvud.

3) Tundmatu päritoluga faile alla laadides võib end alla laadida arvutisse viirus, mis näiteks saadab laiali rämsposti ja salvestab pangakoodi. Samuti võib viirus kogu arvutis sisalduva info hävitada või selle laiali saata.

4) Internetis võib enesele teadmata avalduda isklikku informatsiooni, millel on omad tagajärjed. Keegi ei tahaks , et tema nime sisestamisel Google otsingumootorisse lööks ette terve rida isiklikke asju, näiteks telefoninumber või isiklikud postitused. Seega ei tasu kuhugile enda kohta li igset infot postitada.
 
Kokkuvõtlikult on internet väga kasulik ja isegi hädavajalik, näiteks on internetis ju meile tuntud e-kool. Kuid peab olema teadlik, millised ohud internetis varitsevad ja kuidas nendega toime tulla. Iga inimene ei käi internetis heade kavatsustega ning kindlasti tuleb ka meelde jätta, et oma isiklikke andmeid, salasõnu jms ei tohi jagada igaühele.