Kust tekkis huvi ja kui vanalt alustasid jetispordiga?

Alustasin jetispordiga 2013. aastal ehk 17-aastaselt. Jetispordis olen uustulnuk. Jeti pisiku sain kasuema venna käest, kes on ise tegelenud jetispordiga üle 30 aasta ja natuke ka väikse venna käest, sest ta on minust aasta kauem sõitnud. Huvi tekkis ka sellest, et jeti peal ma tunnen ennast turvaliselt ja kindlalt.

Millal sõitsid esimest korda jetiga?

Täpset vanust ma ei mäletagi,aga igatahes ma käisin siis lasteaias.

Kes on olnud sulle treeneriks?

Treeneriks on mulle kasuema vend Margus Kesküla ja isa.

Iseloomusta paari lausega, mis on üldse jetisport?

Jetisport on võidusõit veekogul kinnisel rajal, mis on tähistatud valgete-, punaste-, musta-, ja topelt poidega, millel igal poil on oma tähendus. Jetispordis on ka eraldi väga palju võistlusklasse.

Kuidas on jetisport mõjutanud või muutnud sinu elu?

Otseselt jetisport ei ole muutnud mu elu, aga ma tean nüüd, mis on minu tulevik ja millele ma hakkan rohkem pühenduma. Jetisport tegi ka mu suved sisukamaks!

Mida on vaja, et sellise spordialaga tegelema hakata?

Kindlasti on vaja raha, sest iga asi maksab omajagu, nt masin maksab üksinda päris palju, sellega kaasnevad varustus ja jupid, kui midagi läheb katki... Bensiini läheb palju, kui tahad ikka iga päev sõita ja trenni teha.

Kes on sinu eeskujud?

Minu eeskujud ongi Margus Kesküla, kindlasti väike vend ning ka sellised inimesed nagu Chris MacClugage, Kevin Reiterer ja Valentin Dardillat, sest nemad on maailmas ühed parimad sõitjad, aga MacClugage on kõige suurem iidol, sest tema on jetispordiga maailmas kõige kauem tegelenud, eriti püstistejettidega (jet ski) ja jonnipunnidega(sport stock/sport GP).

Millised on olnud siiani sinu parimad saavutused?

Parim saavutus on see, kui tulin Ski Beginners Stock klassis Eesti Meistriks. Tulevikus on plaanis World Finalsis tulla Pro Ski Stock klassis meistriks, vähemalt ühe korra.

Millega tegeled nendel aastaaegadel, kui jetiga sõita ei saa?

Sügise lõpul kui hooaeg läbi saab teen vastupidavus-, jõu- ja ringtreeningut. Talviti kui on lund, siis suusatan tööpäevadel 8-15km ja nädalavahetuseti üritan suusatada 25-50km. Talviti kui saab, siis käin ka trenni mõttes mootorkelguga sõitmas. Kevadel teen jälle vastupidavust-, jõu- ja ringtreeningu asemel kiirustreeningut.

Milliseid tundeid tekitab sinus võistlustel osalemine?

Tekitab ikka rõõmutundeid, kui olen esimene, aga kui olen viimaste hulgas, siis hakkan ise ennast süüdistama ja analüüsima kus ma vigu tegin, et nii halval kohal olin.

Millal on sinu järgmised võistlused?

Minu järgmised võistlused on juunis Käreveres ja Hiiumaal.

Kas näed ennast ka 5 aasta pärast selle alaga tegelemas?

Näen küll, sest ma hakkan aina rohkem pühenduma jettide peale.

Millised on sinu eesmärgid?

Tulla maailmameistriks ja maailmakarikameistriks Pro Ski Stock klassis ning Pro Sport Stock klassis.

Kas on ette tulnud olukordi, kus kool on seganud treeninguid või vastupidi?

Kool ei ole seganud minu tegemisi!

Kas sul on palju tuttavaid/sõpru/pereliikmeid, kes selle alaga samuti tegelevad?

Jetisport ongi nagu meie pere üritused ja tegemised!