Festivalile tulevad kokku erinevas vanuses noored üle Eesti. Tegevuste hulka kuuluvad palvused, piiblitunnid, väikerühmad, sport, mäng ja koos laulmine. Aset leiavad erinevad töötoad, külastada saab kinomuuseumi, räägitakse meedia toimimisest ja paljust muust. Festivalil osaleb sel aastal ka politseikoer Jäpe. Esinema on kutsutud mitu põnevat ansamblit. Neljapäeva õhtul annab kontserdi kahest noormehest koosnev bänd Sam&Joe, mis viljeleb mahedat akustilist rokki ning esitusele tuleb omalooming. Reedel, 8. juulil esineb kontsert-palvusega kuuest sõbrast koosnev vokaalansambel Maneo, mille muusikas võib leida mõjutusi nii folgist, džässist kui akadeemilisest muusikast.

Üks festivali keskseid sündmusi on heategevuslik Vembu-Tembu turg, kus noored toetavad saadud tuluga väljapoole kirikut suunatud heategevust. Sellel aastal toetatakse MTÜ-d Saagu Valgus, mis tegeleb toimetulekuraskustes perede toetamisega ja eriliselt keskendub sellistes peredes elavatele lastele. Eelmisel aastal toetati MTÜ-d Isata Laste Heaks. Vembu-Tembu turul saab osaleda iga festivalil osaleja ja müüa võib kõike toredat ning põnevat – massaaži, soenguid, katteta lubadusi ja ka õhulosse.

Igal aastal külastab JäPet ligikaudu 200 noort. Festivali korraldab noorte vabatahlike meeskond, kuhu kuulub umbkaudu 15 inimest. Eestvedajaks on EELK Laste- ja Noorsootöö Ühendus.
JäPe on luterliku kiriku suvistest kirikunoortepäevadest välja kasvanud oikumeeniline kristlik festival, mis ühendab kristlikke noori üle Eesti. JäPe on noorte endi suupärand kuue aasta tagustest noortepäevadet Pilistveres, kui teemaks oli “Järgmine peatus/taevas”. Sel aastal toimub festival 27ndat korda, esimene kogunemine leidis aset aastal 1932.

Vaata rohkem SIIT!