"Ootame tänavu ohtralt avaldusi," on produtsent Kaspar Kaljas lootusrikas. "Võistlus tõotab tulla seninägematult põnev ja enneolematult lahe, selle nimel töötab meie pühendunud teadustoimetus. Neile noortele, kelle jaoks on tähtis elus edasi jõuda sellel alal, mis päriselt huvitab, on Rakett69 päris kindlasti üks paremaid võimalusi suurelt alustada.

Ma panen südamele kõigile, kes veel mõtlevad, ja neile, kes tunnevad mõnda nutikat noort - täitke avaldus või suunake andekas inimene juba täna seda täitma. Praeguse info põhjal on Eestis tegu saate eelviimase hooajaga, mis tähendab, et ainult üks kord saabki veel saatesse proovida, ja šansid on siis juba vähemalt poole väiksemad..."

Selleks, et pääseda saatesarjas edasi võistlema, läbivad vestlusvoorust edasi pääsenud kandidaadid aja peale teadustakistusraja, kus etteantud ülesannetele tuleb kiiresti ja täpselt vastused anda. Konkurents on tihe ja pinge suur, aga pingutus on vaeva väärt: 15 kiiremat ja nutikamat lubatakse edasi põhivõistlusele, mille lõpus terendab 10 000 euro suurune stipendium ning kolmele parimale ka sisseastumiseksamiteta õppimapääs Eesti ülikoolidesse.

Rakett69 pardal võidutsesid viis hooaega järjest noormehed; "raketi-needusena" tunduma hakanud korrapära murdis kuuendal hooajal lõpuks Frida Laigu, kes pingelises lõppmängus alistas teise finalisti Gregor Randla. "Frida võit võiks innustada neidusid Rakett69 võistlusele kandideerima, sest päeva lõpuks ei loe see, mis koolis sa õpid ja mitu patsi sul on vaid sinu teadmised, oskused neid rakendada ja natuke õnne," muheleb produtsent Kaspar Kaljas.