Tere, Karl! Mina siin – Karl. Jah, sina ise. Ainult et 13 aastat vanem, pisut pikem, veidi karvasem, mõneti rohkem näinud ja kogenud, kuid ikka sama särasilmne päikesepoiss. Järelikult on elu sind, meid hästi hoidnud – pole veel peast täiskasvanuks muutunud. Sa ilmselt lesid praegu taas oma toas voodis ja loed jälle midagi. Tubli! Loe veel rohkemgi. Loe ka neid raamatuid, mis esmapilgul huvitavad ei tundu – sul ju raamaturiiul kodus parajalt suur ja lai. Aga ära unusta ka väljas suve nautida ja lihtsalt puhata. Muidugi on tore käia laagrites ja ringides, aga võta vahel aega enesele. Ja hakka kirjutama. Hakka kohe päevikut pidama. Paari aasta pärast alustad sa sellega nagunii, aga tead, 27-aastasel sinul oleks väga huvitav lugeda ka neid ridu, mille pani kirja 14-aastane Karl, kes polnud veel kunagi reisinud lennukiga või üldse välismaal käinud, kuid kes reisib palju oma unistustes. Hea, et sul on palju raamatuid – oled nende abil vist rohkemgi reisinud kui su kaasteelised. Ja ära muretse – küll jõuad sinagi päriselt lennukile, päriselt väljamaale, päriselt seiklema. Oh, kui sa teaks, mis kõik sind ees ootab… Aga ma ei saa ju ütelda. Nii rikuksin ju sinu rõõmu ära. Aga nii palju ma saan sulle öelda, et ära kunagi lakka unistamast. Ja unista suurelt! Mida suuremalt unistad, seda kõrgemalt lendad. Sest näe, siin ma olen – 27 aasta vana ja ikka veel unistaja, ikka veel romantik. Ma ei palu sul teha elus midagi teisiti, sest just kõik see, mis sa teed, viib sind viimaks siia, kus olen mina – naerul ja õnnelik Rakvere teatrikohvikus. Ma tahan sind ainult julgustada. Ütelda, et kõik läheb hästi. Mis sellest, et vahepeal on ees rasked ajad. See ongi elu. Kui midagi soovitada, siis katsu oma vendadega pisut mõistlikum olla. Nad on ju sinust nooremad – küll nad ka kasvavad. Kunagi teete koos suuri asju. Ja harjuta ikka akordionit suvel ka. Ma tean, et sa lõpetad muusikakooli nagunii (mõnede üllatuseks), aga katsu sellest pisut rohkem rõõmu tunda – kunagi hakkad sa seda kõike igatsema.
Ma pean nüüd minema – varsti algab etendus. Ma ei tea, kuidas see kiri sinuni jõuab – nutitelefone veel pole, arvuti käib internetis roomates ja uudiseid loetakse endiselt paberkandjal… Küllap Delfi päkapikud teavad, kuidas see sinuni toimetada.
Ole siis…(tahtsin kirjutada tubli, aga seda oled sa niigi)… ole õnnelik!
Karl, 27

PS! Snape on äge. Jäta see meelde, kui aasta pärast 6. Potteri raamat ilmub.

Sel aastal jõuab Eestis esmaskordselt lavale Anthony Burgessi kultusromaan "Kellavärgiga apelsin". See on Viljandi Kultuuriakadeemia 11. lennu näitekunsti tudengi Ringo Ramuli diplomilavastus, kus kaasa teevad tema kursusekaaslased - Grete Jürgenson, Märten Matsu, Getter Meresmaa, Karl Robert Saaremäe, Karl Sakrits, Eduard Tee, Martin Tikk ning Tanel Ting.

Vaata rohkem Instagramist!

Alexi päevad mööduvad kambajõmmidega piimabaaris konutades, Beethovenit kuulates ja vägivaldseid ihasid rahuldades. Ühel päeval pistetakse ta trellide taha. Vanglast kiiremini pääsemiseks laseb poiss enda peal katsetada uut meetodit, mis peaks ta heaks muutma...
"Kellavärgiga apelsin" käsitleb vägivalla ja kurjuse olemust, inimloomuse süngemat poolt. Esietendus 8. juunil 2017 Nortsu angaaris Rakveres.

Alla 14-aastastele mittesoovitatav!