Esiteks võib õpetajal kohe tekkida küsimus, kust külalisõpetajaid leida. Kõige lihtsam on leida sobivaid kandidaate oma õpilaste suhtlusvõrgustikest - vanemad ja vanavanemad, lähikondsed ning kohaliku kogukonna liikmed. Samuti saavad õpetajad kasutada Tagasi Kooli infosüsteemi, kus on üle 1000 külalisõpetaja. Ühte tundi võib korraga kutsuda ühe või näiteks viis inimest. Kõige põnevam on see, kui leiate inimesed erinevatest valdkondadest, millest teie klassis kõige enam huvi tuntakse. Samuti võib korraldada terve päeva, kus käivad erinevad külalisõpetajad. Kooli vilistlasi kaasav külalisõpetajate päev toimus näiteks oktoobris Tallinnas Lilleküla Gümnaasiumis. Külalisõpetajate päeval rääkisid teiste seas oma loo nii curlingu Eesti Naiskonna treener, politsei- ja piirivalveameti töötaja, kommunikatsioonispetsialist, bioloog ja teised. Bioloog Sigrid Lainevee loost anname järgnevalt põgusa ülevaate - see lugu näitab kui eripärased karjäärilood võivad olla.
Sigrid Lainevee lõpetas Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi 1989. aastal hõbemedaliga ja seejärel suundus õppima Tartu Ülikooli bioloogia eriala, mille lõpetas magistrikraadiga. Sigrid tunnistas, et tal oli suur soov minna tööle Estonian Business School’i (EBS), mistõttu hoidis ta silma peal EBS’i koduleheküljel, kuni tuligi töökuulutus. Sigrid hakkas EBS’is töötama välissuhte alal ja tegeles Hiina turuga. Samuti elas ta ise oma kahe lapsega aasta aega Hiinas. Alates 2012. aastast on ta EBS’i Helsingi filiaali juhataja. „Kui on suur tahtmine millegi järele, siis on võimalus see ka saada,“ võttis Sigrid oma külalistunni kokku.

Veelkord, kirjuta oma ägedast külalistunni kogemusest või räägi oma õpetajale külalisõpetajate kutsumise võimalusest. Külalistunni lugudest valime välja ilmekaima loo ja selle loo autorit ootab põnev auhind - kutsuda oma koolitundi ükskõik milline inimene Eestist. Tagasi Kooli meeskond teeb kõik, mis nende võimuses, et soovitud külalisõpetaja võitjate juurde tuleks oma lugu rääkima.

Mõtteid ja kommentaare oodatakse: gaili@tagasikooli.ee.