Skeptikud väidavad, et hetkel käimasolev soojenemise periood on täiesti normaalne, ajaloos on toimunud neid pidevalt ning alati on need üle läinud. Graafikud näitavad aga midagi muud. Tõesti on teatud soojenemise perioodid normaalsed, kuid mitte see mis hetkel on.

Kõige paremini on seda vast seletanud Al Gore dokumentaalfilmis "Ebamugav tõde," mille eest on ta lausa Nobeli preemia saanud! Kahjuks on aga tõde lausa niivõrd ebamugav, et kinod ignoreerisid ka saadud oscarit ning ekraanile lasid seda vaid vähesed. Nende üksikute hulka ei kuulunud kahjuks ka Eesti.

Tuleb tõdeda, et film võib olla üsna šokeeriv, sest skaaladelt on näha, et selline kliima ei saa olla puhas looduse töö, sellele on selgelt kaasa aidanud inimesed ise. Selle kõige tulemuseks on aga suuremad tormid, üleujutused ja muud looduskatastroofid.

Inimajaloo kuumimad aastad on olnud 21. sajandil, seda saime tunda ka see suvi. Tõsi, et Eestis oli külmem talv kui tavaliselt, kuid ka see oli ainult meie kandis, mujal maailmas oli talv soojem, kui olema peaks.

Ega see ju meie süü ole, arvavad paljud julgelt. Kuidas on aga sellega, et just meie tehased, meie autod ja muud produktid heidavad atmosfääri tohutul hulgal süsihappegaasi ja just see põhjustabki liustike sulamist ja Maa temperatuuri tõusu.

Kuid me saame midagi teha! Me saame taaskasutada, sõita rohkem ühistranspordiga, rattaga ning kõik see muudab midagi! Ainult siis, kui igaüks meist annab oma panuse keskkonda paraneb asi! Mina aitasin kaasa kas või natuke sellega, et kirjutasin antud artikli. Loodan et suutsin kasvõi mõne mõtlema panna.

Andmed on võetud Al Gore'i filmist "Inconvenient truth" ("Ebamugav tõde")

Paraja raputuse annab ka SELLE video vaatamine.

Ole see muutus mida tahad maailmas näha- Gandhi.