Sel on Kerttut saatnud edu nii Eestis kui välismaal ja koos oma tantsupartner Birgit Veskiväljaga õnnestus neil maailmakuulsa tantsuvõistluse Juste Debout Inglismaa eelvoorus saada locking tantsustiili kategoorias veerandfinaali 8 parima hulka.

Kerttu iseloomustab ennast 10 sõnaga: kohusetundlik, elav, otsekohene, väle, järjekindel, tuulepea, särav, truu, meeldejääv ja sõbralik.

Kui paljud noored näevad vaeva aastaid ja proovivad vahel isegi kümneid erinevaid alasid, et leida oma kutsumus, siis Kerttut on alati tantsimise poole tõmmanud. "Mind on tõmmanud tantsimise poole terve elu. Järjepidevuse ongi tekitanud see hea ja vabastav emotsioon, mille tantsust saan ning kõik teised inimesed, kes selle alaga tegelevad ning kellega kokku puutun. Tantsumaastik on täis säravaid ja huvitavaid inimesi!"

Tõsisemalt hakkas Kerttu tantsimisega tegelema siis, kui ühines JJ-Street tantsukooliga 2006. aastal. Kõige rohkem on tantsimises järjepidevuse hoidmisele kaasa aidanud just tema treenerid ja juhendajad. "Tänu neile olen ma saanud oskuse ja lisaks ka teadmise tantsu olemusest. Vahel on tekkinud tõesti soov puhkuse järele, aga mitte kunagi ei ole ma mõelnud tantsimisest loobumise peale. Ma kujutan ennast ka 90-aastasena tantsusussi sahistamas!"

Tantsimise nõuab ohvreid

Kerttu teab, et elus tuleb alati valikuid teha ning neid valikuid tehes ka mõnest asjast loobuda. "Kuid kõik selle nimel, et enda unistustele lähemale saada!" ütleb sihikindel neiu. Kooliajal tuli tal loobuda paljudest klassi väljasõitudest ning üritustest, kuna kogu võimalik raha läks tantsukoolituste, ürituste ning laagrite katteks. "Kindlasti tuli napsata ka natuke unetundidest, kuna enne võistlusi tuli kavasid ja etteasteid harjutada hilisõhtuni. Tuli ka ette neid hetki, kui enam endiste tuttavate ning sõpradega nii palju läbi käia ei jõudnud, kuna olin pidevalt võistlustel või trennides. Olen väga järjepidev ja kohusetundlik inimene ning kui ma midagi juba teen, siis ainult andes endast 100 protsenti!"

Elus on ka palju muud peale tantsimise

Kui Kerttu ei tantsiks, siis tegeleks ta mõne muu spordiala ja teistetegev ustega, millega ta ka praegu tantsimise kõrvalt tegeleb. "Tantsimine on väga-väga super ja mõnus tegevus ja hoiab hinge alati noorena, kuid usun, et lisaks tantsule on elul tohutult palju pakkuda ning kõik tuleb ka avatult vastu võtta."

Kool, pere ja sõbrad

Kooliajal olid Kerttu hinded alati korras ning muret õppimise pärast ei olnud. Samas tuli tihti ette seda, et koolipingis möödusid tunnid mõeldes tantsimisest ja tantsuüritustest. Samas ütleb Kerttu: "Õppimist see ei seganud, pigem lisas entusiasmi kooliasjade korras hoidmiseks, et tantsutrennis, koolitustel ja laagrites käia saaksin."

Samas ei ole Kerttu eraelu täiesti valutult kulgenud, sest tantsimisega tuli tegeleda sõprade ja perega aja veetmise arvelt. "Kui oli valida, kas sõpradega kuskil "chillida" või trenni teha, siis valisin alati trenni, kuna teadsin, et see on minu unistus. Vahel ei saanud ka pereüritustel osaleda, sest pidin taaskord osalema tantsuvõistlusel või laagris." Samas on Kerttul õnneks endiselt sõpru ja tuttavaid kooliajast ja nemad arvestavad tantsija elutempo ja valikutega. "Olen neile väga tänulik!" ütleb Kerttu.

Paljud Kerttu parimad sõbrad tegelevad sama alaga nagu tema, mis teeb ka suhete hoidmise lihtsamaks. "Väga tore on jagada armastust sama tegevusala vastu ning koos edasi liikuda, see annab palju jõudu ja entusiasmi juurde ning paneb rohkem pingutama." Kerttu lisab: "Muidugi on mul ka palju tuttavaid ja lähedasi inimesi, kellel on teised huvid ja tegevusalad. Erinevad inimesed pakuvad vaheldust, kasvatavad minus uusi teadmisi ning laiendavad silmaringi, mis on ainult hea!"

Igavene tantsija

Tantsimas näeb Kerttu ennast nii homme kui ka ülehomme kuni kõrge eani välja. Selle kõrvalt loodab ta õppida uusi asju. Kerttu soovib veel kaua jätkata tantsutreenerina, sest tema jaoks annab noorte õpetamine rohkem tagasi kui võtab. "Tean kindlalt, et mind ümbritsevad inimesed JJ-Street tantsukoolist: minu treener Joel Juht, kaastreenerid ning õpilased, kes viivad mind elus edasi ning koos saadame korda veel väga suuri ning enneolematuid asju!"

Just Joel Juht oli Kerttu esimene eeskuju. Tema oli toona noorukese tantsijanna treener ja õpetaja, kelle teadmised on täna silmapaistvat tantsija Kerttut väga palju isiksusena kasvatanud ja elus edasi viinud. "Suuresti pean enda eeskujudeks ka väga edukaid inimesi erinevatest eluvaldkondadest, kelle huvitavaid raamatuid ma sirvin ning kelle õpetusi jagan ka oma õpilastega," ei ole Kerttu kinni vaid ühes iidolis, vaid usub, et paljudelt on midagi õppida.