Siiani oli „Kiusamisest vabaks!“ metoodika vaid 25 pilootkoolis üle Eesti, kuid kevadel ja suvel toimuvate koolitustega kaasati projekti veel 56 kooli, kes hakkavad metoodikat rakendama alates 2015. aasta sügisest. Samuti on metoodikaga liitunud 2/3 Eesti lasteaedadest.
Laagri Kooli õpetaja Sigrit Nigulas leiab, et „Kiusamisest vabaks!“ metoodika elluviimiseks peab õpetaja leidma eelkõige endas motivatsiooni, sest ilma õpetaja panuseta midagi muutuma ei hakka. „Väärtused on jõud, mis paneb inimesi tegutsema, mistõttu on oluline, et selle olemust mõistaks nii õpetaja kui õpilane. Kui põhiväärtused on paigas ning neid ka rakendatakse, tekib keskkond, kus on kõigil mõnus tegutseda,“ kirjeldab Nigulas väärtustele põhineva programmi olulisust.
Nigulas lisab, et tema jaoks on kõige suuremaks innustuseks metoodika rakendamisel laste säravad silmad, sest just lapsed on need, kes ootavad alati huviga, mida uut on Sõber Karul neile õpetada.
Projekt „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Kaasamine ja sekkumised haridussüsteemis“.

Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus ning partneriks Norra Kohalike Omavalitsuste ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit. Eestis on projekti eestvedajaks MTÜ Lastekaitse Liit.

Saa rohkem teada koduleheküljelt ja Facebooki lehelt.