Esiteks järgin mina sellist põhimõtet: Ükskõik, mida ma ka tänase päeva jooksul ei õpiks, millalgi tuleb see mulle ikka kasuks. Minu klassikaaslastele meeldis pahatihti õppejõududega vaielda teemal, et kui palju me ikka reaalses elus selliseid asju kasutame, mida me õpime ja miks peame me pähe taguma trigonomeetria- või muid lahendusvalemeid, mida me igapäevaselt ei kasuta.

Sel ajal uskusin mina, et küll ka see trigonomeetriavalemite tundmine mulle mingil veidral moel kunagi kasuks tuleb. Nüüd olen aru saanud, et matemaatiliste reeglite ja seaduspärasuste selgeks õppimine on väga hea arendamaks loogilist mõtlemist ning samas ka hea ajutreening, isegi kui ma ka kunagi logaritme või eksponentvõrrandeid peale kooli enam ei rakenda, siis sai mu aju vähemalt hästi vormi aetud. 

Teiseks, kui tahta tõesti väga edukaks saada nagu näiteks Steve Jobs, on vaja alustuseks väga head ideed ja teiseks tuleb selle kallal kõvasti vaeva näha. Paraku ei kasva sellised geniaalsed ideed puu otsas ning selle peale lootma jääda, et kunagi selline idee saabub, ei ole just kõige kindlam tee. Sellepärast tulebki koolis vaeva näha, et targaks saada, sest tarkus on see, mis sellised ideed tavaliselt meie juurde kutsub. 

Olen nõus, et eksamitulemused ei tohiks piirata meie tuleviku väljavaateid edasise haridustee suhtes, kuid siiski, kuidagi tuleb see piir, kes läheb ülikooli, kes kutsekooli, tõmmata. Tänapäeva ühiskonnale on iseloomulik see, et kõik kipuvad ülikooli. Kutsekool oleks tänapäeval nagu häbiasi, kuid meie ühiskonnal on vaja ka kutseerialade spetsialiste.

Olen nõus ka sellega, et kunagi ei tasu alla anda. Ma ei ütle ka, et koolist tasubki välja kukkuda, kuid kui nii juhtub, siis alla ei tohi ikka anda. Tuleb ikka tüürida oma unistuste poole. Raske töö on see, mis viib alati võidule. 

Õppida tasub täpselt nii, kuidas tunnete, et endale kõige kasulikum on. Kui arvate, et vajate bioloogiat tulevikus rohkem kui matemaatikat, siis pühenduge rohkem bioloogiale. Haridus on siiski eduka elu võti ning kool on teie hea abimees. Sellised motiveerivad videod on küll head, kuid - kõik, kes kooli pooleli jätavad ei asuta siiski Apple'it.