1. Ähvardused
See kõlab hullumeelselt, aga kindlasti on sul järg ära kadunud, mitu korda su ema või isa on lubanud sind koduaresti panna, kui sa oma tuba ära ei korista või midagi muud sarnast.

2. "Sa oled nii tark!"
Vanemad peaksid julgustama oma lapsi endast parimat andma. Kui nad räägivad sulle alatasa, kui tubli ja tark sa oled, võid sa vähem pingutama hakata ja sellega teevad vanemad sulle karuteene.

3. "Ära nuta!"
Nutmine on hea! Kui sa oled kurb või emotsionaalne, siis su vanemad ei tohiks sind sellepärast halvasti tundma panna. Emotsioone tuleb väljendada ja üldsegi peaksid vanemad sind selles osas hoopiski julgustama.

4. "Sa ajad mind närvi/vihaseks!"
Sinu vanemad väljendavad emotsioone oma enda vastutusel. Kui nad sulle aga nii ütlevad, viskavad nad selle vastutuse hopsti! sinu kaela.

5. "Miks sa ei võiks kogu aeg selline olla?"
Lapsevanemad, laske meil olla need, kes me oleme.

6. Kiitus + "aga"
Kiitusele ei tohiks järgneda laitust. See saadab lihtsalt segaseid signaale. "Kas ma tegin siis õigesti või mitte?"

7. "Sa oled täielik pettumus."
See lause on nii valus, justkui lõikaks keegi noaga läbi su südame. Mida võiksid nad selle asemel öelda? "Sa andsid endast parima, nüüd saad oma vigadest vaid õppida." Kõlab ju palju paremini?

8. "Miks sa ei võiks olla rohkem nagu ....?"
Lapsevanemad, palun saage aru, meil on niigi raske, kui peame sammu pidama sotsiaalmeedias väljatoodud standarditega. See on viimane asi, mida me tahame. Ärge võrrelge meid kellegi teisega!