Minu üks isiklikke põhjusi, miks ma loobusin oma lemmik erialast sulgpallist, mida ma 7 aastat mänginud olin, oligi see, et kool oli muutumas nii tähtsaks ning aina suleti kohti, kus saaks Mustamäel treenida. Mul lihtsalt ei olnud valikut ning pidin sulgpallist loobuma.
Muud võimalust ju polnud, kooli ei saa ka sellepärast pooleli jätta, aga samas pole ka aega, et pärast pikka koolipäeva kohe Lasnamäele trenni minna , mis asus minu jaoks lihtsalt liiga kaugel.

Algul ma seda väga ei märganudki ega saanud sellest aru, aga ajapikku hakkas meie trennis käima aina nooremaid ja nooremaid. Hea oli vaadata, et väikesed lapsed on tulnud sulgpalli mängima ja õppima, aga lõpuks ei olnud mul enam võrdväärset vastast, kellega mängida ning trennid olid muutumas üksluiseks ning igavaks.

Hakkasin siis mõtlema ning küsima, kus teised trennis käivad ja kõik kellet küsisin käisid kas Lasnamäel või Tondirabas. Selge see on ka miks, kuna seal õpetasid nende arvates „paremad“ treenerid ning neid treeningsaale oli renoveeritud. Mina aga käisin tavalises koolisaalis trennis koos väga heade treenerite ja trennikaaslastega. Me olime trennikaaslastega nii lähedased justnagu õed ja järsku mingi hetk hakkasid kõik rääkima, kuidas nad tulevad trennist ära kuna pole aega ja keegi ei jõua ning kuidas keegi ei saa trenniisu täis.

No nüüd ongi siis nii, et olen lõpetanud sulgapalli mängimise ja enam ei suhtle ka nii väga vanade trennikaaslastega. Minu küsimus aga oleks siis selline, et miks Mustamäel ei asu mitte ühtegi heas olukorras treeningsaali, kus saaks trennis käia?

Mustamäe Linnaosa vanema Helle Kalda vastus:

Olen Teiega täielikult nõus, et Mustamäe on linnaosa, kus ei ole piisavalt spordi tegemiseks võimalusi, just neid spordialasid pole võimalik teha, millest Teie saadetud kiri sisaldas.
Samuti ei ole linnaosal linnale kuuluvat spordikompleksi, kus saaks tegelda sportimisega. Olen selle teemaga juba viimased kolm aastat tegelenud. Otsinud võimalust, kuhu saaks ehitada piisavalt suur spordikompleks, sest Mustamäel elab üle 66 000 inimese.

Sellesse probleemi lahendamisse oleme suhtunud tõsiselt. Samuti on tehtud ka linnaosa elanike seas küsitlus, millist spordikompleksi kogukond soovib ja vajab. Nagu ilmselt mäletate, et 2014. aastal oli meil suured probleemid vanakoolimaja põlengutega. Kuna see koolimaja oli täielikult amortiseerunud, siis tuli leida raha, et see lammutada. Teatan, et 2014. aastal lõpetasime lammutuse tööd. Samaaegselt alustasime sellele kinnistule detailplaneeringut s.t. Akadeemia tee 30 krundile, kuhu ongi plaanijärgselt kavas ehitada ujula koos kaasaegse spordikompleksiga. Lisaks vastavalt mustamäelaste soovile ka saun.

Loodame, et selle aasta sees saab detailplaneering valmis, kuhu oleme oma ettepanekud ja märkused sisse viinud ning järgmisel aastal alustatakse ehitustöödega. Ka olemasolevat staadioni on plaanis kaasajastada, et pakkuda kodanikele sportimisvõimalusi.