Laulmine kui selline on juba väga lõbus tegevus ning eriti sobilik on koorilaul nendele, kes üksikult esinedes end nii kindlana võib-olla ei tunne. Teistest veidi eraldatud inimestele tekitab koor tunde, et kuulutakse kuhugi, mingisse seltskonda, ning ollakse vajalik.

Kooris laulmine näitab ka teatud suhtumist. Suhtumist Eestisse ja rahvuslikkusesse, kuna enamik koorilaule on siiski isamaalised. Usun, et need aitavad kaasa eestluse ja rahvustunde säilimisele noorte seas. Kui muidu kipub see ununema, siis laulupeod tuletavad meile iga kahe aasta tagant ikka jälle meelde, kui suur väärtus on meie oma riik.

Koorilaule peetakse üldjuhul hallideks, igavateks ja tujulangetavateks, kuid viimasel ajal märkan just, et need on muutumas kaasaegseks ja lustakaks. Aina enam võtavad koorid enda repertuaaridesse popp- ja rokklaule.

Sel suvel toimub juba XI noorte laulu- ja tantsupidu, kus koorilauljad saavad end taaskord näidata. Ega sealgi vaid igavaid tüüpilisi koorilaule ei laulda, kuulda saab ka Eesti rokiklassikat.