Olen oma üsnagi pika tantsukarjääri jooksul kuulnud inimesi ütlemas, et tants pole mitte mingisugune sport, vaid lihtsalt üks muusika saatel tammumine või lustlik ajaviide. See on muidugi õige, kui vaadelda enamik inimeste tantsimist klubis või tavainimeste üritusi mingi sündmuse puhul tantsusamme teha. Seda aga ei saa kindlasti öelda tantsuliikide kohta, mis on kujunenud eraldi alaks ja millega inimesed üksteise vastu võistlevad. Sellisteks tantsuliikideks on näiteks võistlustants, diskotants eraldi tantsustiilina, breiktants ning hiphop, millega ma ka ise tegelen.

Seetõttu ma võin omast kogemusest öelda, et tants võistlusalana pole lihtsalt üks meelelahutustegevus, vaid suur treening. Trenn sisaldab aga lisaks tantsusammude õppimisele ja harjutamisele ka jooksmist, et vastupidavust parandada, lihastetreeningut, et olla tugevam, ning ka muid üldfüüsilisi harjutusi. Seda kõike tuleb aga teha, et parandada oma tantsuoskusi, mis omakorda võimaldavad võistlustel paremaid tulemusi saavutada.

Defineerides aga sporti, on see mänguline kehaline või vaimne võistluslik tegevus. Siit tuleb aga välja, et tantsu võib ka teoorias liigitada spordi alla.