Kuumus - kaitse oma juukseid kuumuse eest! Ka liigne päike võib neile kahju teha. Samuti ürita võimalikult vähe oma juukseid sirgendada, föönitada, lokitada vms. Juuksekarvades olev niiskus väheneb ning need muutuvad hapramaks ning lõhkised otsad on kerged tekkima.

Õige šampoon - vali oma juuksetüübile vastav šampoon. Duššigeeliga ära mitte mingil juhul pese oma juukseid, sest see kahjustab. Ära arva, et iga reklaamitud toode on viimase peal. Paljud tooted sisaldavad kahjulikke aineid, mis võivad juuksed takuseks muuta. Šampoonides olev silikoon ei lahustu vees ja võib põhjustada juuste murdumist. Samuti on halb ka Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Teinekord viska ka koostisosadele pilk peale! Kui pea ei jaga nende kohta eriti, uuri netist!

Värvimine - kui oled otsustanud oma juukseid värvida, siis tuleb arvestada sellega, et see võib juukseid üsna palju rikkuda. Mustaks värvimine võib juukseid tunduvalt hõrendada, kuid kõik oleneb juuksetüübist. Samuti on ka blondeerimine üsna kahjulik. Kuid ega värvimine keelatud pole. Peamine, et annaksid vahel oma juustel puhata. Igal kuul ei pea ka oma juuri üle värvima, seda eriti suvel.

Lõikus - kui tekivad katkised juukseotsad, ära satu paanikasse! Otsade lõikamine värskendab juukseid ja võib muuta need tugevamaks. Samuti on kasulik ka kerge soengumuutus. Lühikeste juustega on lihtsam, kuid ega pikkadega ka hätta jää.

Maskid&palsamid - eriti head juustele on maskid ja palsamid, kuid kõike ei tasu omale pähe ka proovida! Palsamite ja maskide kohta kehtib sama, mis šampoonidegi- vaata enne üle, millega tegu on. Juuste jaoks on kasulik nt. ka kõrvenõgese tee, mida võid juustesse kanda ja mitte ära loputada.

Soengud - ära kanna tihti ühte ja sama soengut, see koormab juukseid. Samuti ürita võimalikult vähe lisada juustesse lakki või geeli, need on samuti täielikud keemiapommid.

Hügieen - ära unusta oma pead pesta! Rasvane peanupp on üsna ebameeldiv nii endale kui ka teistele. Juhul, kui on juuksed sellist tüüpi, siis seda saab ravida apteekri või arsti poolt soovitatud ravišampooniga.

Kamm - ei ole su suurim vaenlane! Ära karda kasutada masseerivat harja, sest see teeb head peanahale, mis omakorda on kasulik juustele. Kuid sassis juukseid ära terroriseeri liialt! Õrnus ei tee paha! Samuti ära sakuta oma juukseid!

Vähem stressi, rohkem vitamiine! - samuti, mis võib juustele hädasid tekitada on pidev stress. Kui tunned, et pinged on lähedal, tee midagi, mis sind rõõmsamaks või rahulikumaks teeb. Jaluta või maali, spordi või võta üks lõõgastav vann! Samuti on tähtis õige toitumine. Kui organismil jääb midagi puudu, siis on probleemid kerged tekkima. Toitu piisavalt tervislikult!