Äratuskell. See tüütu helin. Panen kinni. Suudan natukene pikali olla. Ema hüüab, et ärkaksin. Ärkan. Panen hommikumantli selga ja lähen vannituppa. Õde on juba üleval, kuid pole veel vannituppa läinud. Pesen kähku hambad ja näo ära ning hakkan ripsmeid värvima. Saan nendega ühele poole ja lõpetan ülejäänud meigi. Võtan oma asjad kaasa ja lähen kööki sööma.

Kohv. See esimene kohv, mille päeva jooksul saad. Need esimesed sõõmud kohvist ja esimesed ampsud võileivast. Kell on juba 7.10 ja on aeg hakata riidesse panema. Valin tänaseks riietuseks tumehallid retuusid, heleroosa topi ja oma valge pusa. Panen riided selga ja õnneks on veel aega. Joon oma kohvi lõpuni ja istun voodil.

Tänane päev ei tõota küll eriti tore tulevat. Minu peika on kodus, kuna ta on haige ja lisaks on mul veel Hamleti sisukontroll. Mida veel? On aeg mantel selga panna ja saabastel lukk kinni tõmmata ning juba autos istuda ja kooli suunas sõita. Jõudnud kooli, lähen teisele korrusele ja esimene tund on geograafia.

Päev on alanud. Järjekordne päev, kus ma istun mitmetes tundides, vaatan aknast välja ja ei märka enda ümber midagi. Ma eksin juba esimesel tunnil. Sain teada juba eile, et sain geograafia järeltöö tehtud ja vähemalt sellega on nüüd ühel pool. Kordame kontrolltööks ja mul ei tule küsimustele vastamine absoluutselt halvasti välja. Milles asi? Kas tõesti on võimalik, et tänasest tuleb üks positiivne päev.

Peale seda tundi algab füüsika. Füüsikas olen täiesti tuim ja joonistan vihikusse oma poisi nime ja südant. Mul pole õpikut, seega ei pööra ma õppimisele erilist tähelepanu. Ainus asi, mis õigesti ütlen on see, miks tennisepall maast õhku põrkub. Muuks ratsionaalseks mul selles tunnis jaksu ei ole.

Inglise keel. Sõnadetöö. Jälle läks halvasti. Vahet pole. Küll kõik korda saab, lohutan ennast. Psühholoogia. Terve tunni arutasime Hamletit ja rääkisime omavahel, kuna õpetaja ei tundnud end hästi ja need, kes pidid meile presentatsiooni tegema puuduvad. Tund läheb kiiresti ja ongi aeg matemaatikaks. Kordamine jällegi kontrolltööks. Saan hästi hakkama. Tunnen, et oskan. Jällegi tunnen end hästi. Positiivsus aina kasvab.

Söögivahetund. Jessssssssssss! Ma ootasin seda nii kaua. Kalasupp, jätan seekord vahele. Magustoitu aga võtaks küll, lausa kaks.

Kirjandus. Hamleti sisukontroll. Issand jumal. Värisen. Süda peksleb. Antakse paber ja küsimused ka. Polegi nii raske. Kas ma teen midagi valesti? Uuuhhh, sain tehtud. Loodan, et tuleb positiivne hinne. Edasi veel filosoofia ja siis juba vabadus. Jesss, lõpetatigi varem tund ära!

Kui koolipäev läbi sai, võttis mu kooliõde mind auto peale. Käisime paaris kohas ära ja siis juba koju. Kodus avastasin, et sain keemia kontrolltöö paranduse siiski 2. Tuju läks veidi alla, aga õnneks ema ei vihastanud. Teen uuesti ja saan siis tehtud ka. Nüüd panen oma asjad kokku ja lähen muska juurde. Homme lähen ainult kaheks tunniks kooli. Ja siis juba riigikaitsega lasketiiru.