Natukene vähem on teada, et kõiki neid oskuseid on võimalik arendada minnes vahetusaastale. Oma vahetusaasta kogemuse kohta ütlevad praeguseks Innove Saksa keele riigieksameid koostav Aile Arro ning Arengukoostöö Ümarlaua juht Sigrid Solnik justkui ühest suust, et YFUl oli elukutse valikuni jõudmisel ning selle saamisel selge roll.
Sigrid Solnik, kes asus YFU Eesti juhatuse esinaiseks möödunud aasta novembrist, ütleb, et vahetusaasta näol ei ole tegu võluvitsaga, ent see siiski annab teatavad sotsiaalsed oskused ja kogemused, tänu millele on tee oma õige kutsumuseni olnud oluliselt lihtsam.
Nii Solnik kui ka Arro veetsid oma vahetusaasta Eestile läheval asuvates riikides nagu Saksamaa ja Ungari, ent praegune trend näitab seda, et noored soovivad eksootilisemat kogemust, mistõttu koguvad populaarsust nii Lõuna-Ameerika kui ka erinevad Aasia riigid. Samas ei soovita Arro lähemal asuvaid Euroopa riike just läheduse pärast maha kanda, sest on väga vahva teadmine, et oled kõigest 1,5 tunnise lennusõidu kaugusel enda teisest perekonnast ning sõpradest!
Vahetusaastal on käinud mitmeid tänaseks tuntud avaliku elu tegelasi, nagu näiteks Jüri Pootsmann, Mari Jürjens (endine Pokinen), Egle Eller-Nabi ning ühtlasi tänaseks tunnustatud muusikaprodutsent Vahur Valgmaa.
Valgmaa kommenteeris oma kogemust igati positiivsete emotsioonidega: “Vahetusaasta oli minu jaoks elumuutev kogemus. Alustada nullist uues keskkonnas, omandada uus keel ja näha elu teise nurga alt on midagi, mida peaks kogema iga noor. Vahetusaastakogemust võib võrrelda kõrghariduse omandamisega. Minu elu ja isiksuse kujunemisele andis see suure panuse ja ma olen YFU'le selle eest väga tänulik.“

Kuigi vahetusaasta programmitasu võib näida esmapilgul üüratu, ei ole tänaseni finantsiline pool saanud tahtejõuga noortele takistuseks. Iga aasta jagab YFU Eesti välja ca 13 stipendiumit ning 25 aastaga on väljatöötatud toetajate leidmise koolitustesari annab noorele vajaminevad tööriistad, et iseseisvalt puudujääv summa kokku koguda.
Ent siiski selgub vahel, et mõne noore jaoks on aasta välismaal veetmine natukene liiga palju, kuid perekond tahaks väga midagi uut proovida! Sellist rutiinist väljaastumist pakub vahetusõpilase enda perre võtmine, mis annab võimaluse veeta jõule nii, et sinna on sisselisatud näiteks killuke Tai traditsioone. Või hoopis India, Itaalia või mõne muu riigi. Valik on lai ning perekonda toetava võrgustiku töö algab juba mitu kuud enne õpilase saabumist. Milline vahetusõpilane Sulle koju sobiks? Tee vahva sobivustest siin!

YFU Eesti korraldab pea iga kuu tasuta infotunde, kus räägivad enda kogemusest ausalt endised vahetusõpilased ning kuhu on kõigil võimalik end registreerida. Rohkem infot on võimalik leida siit!