“Meie jaoks on see kõige mahukam disainiprojekt, mida me oleme teinud,” rääkis ametikooli disaini juhtõpetaja Maila Juns-Veldre.

Õpetajate ja õpilaste töö suursündmuse kujundamisega algas sügisel, mis hakati edasi arendama Tartu Kunstikooli eelmise aasta kujundust ja töötama välja uusi loovlahendusi. Mullune stencil-tänavakunsti stiil asendus puhta must-valge-magentaroosa kombinatsiooniga.

Palju nokitsemist oli 24 võistlusala ja 10 töötoa piktogrammi kallal, kus esialgseid kavandeid korduvalt ümber tehti ning detaile täiustati.

Insenertehnilist lahendust nõudis võistlusalade infoviitade lahendus. Kuidas mõistliku hinna eest saada töökindlad ja messikülastajatele ohutud infoviidad, mille abil võistlusinfot edastada? Õnneks õpetatakse koolis ka puidutöö erialasid ning kokkupandavad ja kergesti teisaldatavad puitkiudplaadid töötati välja ja valmistati koostöös kooli puidutöökojaga.

Läbi talve jätkus tihe suhtlus ürituse korraldajatega, kes kavanditesse tellijapoolseid parandusi ja täpsustusi tegid. See andis õpilastele võimaluse ka praktikas läbi elada igapäevaelu disainibüroos: pingelised ajagraafikud, millesse tuleb mahtuda; nõudlik klient; omavahelise tööjaotuse korraldamine ja motivatsiooni üleval hoidmine ning suhtlemine trükikodade ja teiste teenusepakkujatega.

Tänaseks on ametikoolis välja töötatud plakatid Tartu, Tallinna, Pärnu, Viljandi ja Rakvere bussipeatustes Noort Meistrit reklaamimas. 350 plakatid on jaotud koolidele, reklaambännerid kutsuvad ka veebiportaalide külastajaid ja palju muud.

Suur töö messihalli kujundamisel on võistluspaigas hetkel käimas. Enam kui 20 õpilast-õpetajat peavad ühe päeva jooksul valmis toodetud info ja- kujundusmaterjalid Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses üles panema. Selleks, et tuhanded Noore Meistri külastajad leiaksid kergesti üles otsitud võistlusala, töötoa või kooli infoboksi.

Kuressaare Ametikooli disainierialad on koondatud kaubamärgi Disainimajakas alla. Põhikooli järel saab õppida dekoraator-stilisti eriala. Gümnaasiumi järel teabegraafiku ja multimeedia kujundaja eriala. Neile lisandub kolm tarbekunsti eriala: nahatöö, tekstiilitöö ja keraamika. Vaata lähemalt kooli kodulehelt www.ametikool.ee.