Kui eelmisel aastal oli teemaks raamat ja tüpograafia, siis seekord keskendub võistlus praktilisemale pakendidisainile. Kahe päeva jooksul kujundavad uut Balbiino pulgajäätise pakendit Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Kõrgema Kunstikooli, Narva Kutseõppekeskuse, Tartu Kutsehariduskeskuse, Tartu Kunstikooli, Pärnu Saksa Tehnoloogiakooli, Kuressaare Ametikooli ja Tallinna Polütehnikumi õppurid. Töid hindab koolide esindajatest ja tööandjatest žürii peakohtunik Jaanus Eensalu juhtimisel.

Võistluse üheks ülesandeks on laiemalt tutvustada kujundusgraafika ja trükitehnoloogiaga seonduvaid erialasid ning näidata, et need visuaalse kommunikeerumise kunstid hõlmavad ka olulisi tehnoloogilisi oskusi. Võistlustöö pakendidisain lubab hinnata nii osalejate kunstilist taset kui trükitehnilisi teadmisi ning oskust teha oma taotlused mõjuvaks just valitud väljundi kaudu.

“Hea graafiline disainer peab olema pädev nii kunstiliste kui tehnoloogiliste võtete rakendamises — täna on aga kahjuks tänu paljuski lühinägelikele õppekavadele nii kõrg- kui ka kutsetasemes poolele teele seisma jäädud. Graafilised disainerid ei tunne piisavalt tehnoloogiat, teised disaini erialadega kaasnevad õppekavad aga suhtuvad pealiskaudselt eriala kunstilisse poolde. See on tegelikult kompleksne teema ja igapäevaselt tööandjatega suheldes on jäänud kõrva vägagi minoorsed noodid tööturul liikuva tööjõu taseme suhtes” ütleb võistluse peakorraldaja, Tallinna Polütehnikumi meediaosakonna juhataja Marko Levin.

“Kutsevõistluste läbiviimine on väga tänuväärt samm erialade arendamisel ning hea võimalus tunnustada andekaid õppureid ja tublisid koole Trükitööstuse jaoks on selle võistluse puhul väga oluline, et ülesanded on võimalikult sarnased reaalsete tööülesannetega ning osalejate oskuseid hinnatakse kompleksselt — tehnilise teostuse tase määrab lõpptulemust samaväärselt loomingulise lahendusega. Võistlus on koolide, tööturu ja õpilaste kohtumiskohaks, andes võrdlusvõimalusi ning aidates levitada uusi ideid kutseõppe arendamisel” kommenteeris Eesti Trükitööstuse Liidu juhataja Külli Tammes.