Naised on agarad selfie’tajad

Küsimusele “Kumb teeb rohkem selfie’sid — kas mees või naine?”, vastas enamik, et seda teevad pigem naised. Lätis arvas nii 88%, Eestis 85% ja Leedus 68% vastanutest. Sellel on igati loogiline põhjendus, kuna naised hoolitsevad ka oma välimuse eest rohkem kui mehed ning seetõttu on loomulik, et just õrnema soo esindajad vaatavad oma näopilti sagedamini peeglist ning jagavad seda selfie näol ka internetis.

Selfie tegemine popim Leedu meeste seas

Kuigi valdavalt armastavad enda näost pilti teha ja internetti riputada naised, siis uuringust selgus, et selle tendentsi osas on meeste seas peajagu üle leedukad. Kolmandik Leedu vastajatest arvas, et selfie’sid armastavad mehed, Lätis oli vastav arv 12% ning Eestis 15%. Siin pole midagi ebatavalist, kuna ka meeste seas on selfie tegemine küllalt populaarne. Viimaseid on teinud nii meessportlased, Hollywoodi näitlejad kui ka Ameerika president Barack Obama. Nii mõnelegi selfie’le on jäänud ka meie enda president Toomas Hendrik Ilves.

Tendentsi soodustavad nutitelefonid

Samsungi Eesti piirkonna juhi Ursel Velve sõnul on eneseportree populaarsus tingitud nutitelefonide plahvatuslikust levikust. “Igas nutitelefonis on kaamera, mis teeb lihtsa vaevaga näost pildi, ning spetsiaalne rakendus tagab selfie kiire üleslaadimise ka internetti,” toob Velve välja selfie populaarsuse põhjuse. Ta leiab, et inimesed soovivad üha enam sotsiaalset tunnustust ning seetõttu jagataksegi sõprade ja tuttavatega erinevaid sündmusi alates lihtsatest lõunatest ja lõpetades suurejooneliste pidude ja reisidega. 

Uuringust selgus, et enim veedavad aega sotsiaalmeedias naised — nii arvab 88% Eesti vastanutest, 72% Läti ja 88% Leedu vastanutest. Samuti selgus, et naised hoolitsevad ka oma telefoni eest rohkem kui mehed. 90% vastanutest leiavad, et pigem kaunistab või kaitseb oma telefoni just naine. 

Samsung viis Baltikumis sotsiaalmeedia keskkonnas uuringu läbi veebruari keskel ja selles osales ligi 2000 inimest.