Kõige täpsema info vajalike dokumentide ja sisseastumistingimuste kohta leiad kooli kodulehelt. Koolide kodulehtede aadressid ja õppimisvõimaluste lisainfo leiad ka kutsehariduse portaalist. Paljud koolid rakendavad elektroonilist vastuvõtusüsteemi, mis teeb avalduse esitamise eriti lihtsaks ja mugavaks.

Sisseastumisel vajalikud dokumendid:

- avaldus 

- isikut tõendav dokument
- haridust tõendava dokumendi originaal või selle kinnitatud koopia
- foto(d)
- alaealistel tervisetõend
- alaealistel vanema või eestkostja kirjalik nõusolek
- vajadusel muud dokumendid

Kutseõpe võib toimuda päevase õppena, kus tuleb iga päev koolis käia või sessioonõppena, kus õppetöö toimub koolis vaid teatud perioodidel ja muul ajal on rohkelt iseseisvat õppimist. 

Osadel erialadel on võimalik õppida ka töökohapõhises õppevormis. Õpipoisiõpe sobib Sulle, kui tahad ametit õppida kiiresti ja praktiliselt, tehes tööd ettevõttes juhendaja käe all (umbes 70% kogu õppest) ja ülejäänud aja koolis õppides. Praktiline töö vaheldub teooriaga — nii saad uusi teadmisi kohe kinnistada. Jällegi on vaja koolist küsida, milliseid konkreetseid võimalusi Sind huvitaval erialal pakutakse.

Erakooli kasuks otsustades uuri järele, kas koolil on olemas kehtiv koolitusluba. Seda saad teha Eesti hariduse Infosüsteemi kaudu. Arvesta sellega, et erakoolis õppimine on reeglina tasuline ning õppima asumiseks on vaja sõlmida kooliga vastav leping. Täpsemat teavet selle kohta, mida leping peab sisaldama, saad teada erakooliseadusest. Erakoolis õppijale kehtivad samad õigused ja kohutused, mis riigikoolis õppijale. 

Kas teadsid, et …

• Paljudes ametikoolides antakse tublimatele õpilastele õppetoetust ning elada saab kaasaegses õpilaskodus.
• Ametikool annab ka head algteadmised tulevikus ettevõtluse alustamiseks. Nõnda saad tulevikus olla iseenda peremees ja miks mitte ka tööandja teistele!
• Pärast ametikooli lõpetamist saad soovi korral edasi minna kõrgkooli. Paljud rakenduskõrgkoolid eelistavad vastu võtta selliseid noori, kel on juba tulevasest erialast mingisugune ettekujutus olemas.