Siin on tulemused:

Juss: Olen vabatahtlik päästja omast ajast, tahtmisest ja mingit tasu saamata.

Katrina: Väga super minu arvates, aga endal kogemusi pole kahjuks, kui välja arvata igasugused klassiga puude istutamised jms.

Atsu: Ei arva midagi

Stella: Pooldan igati. Kui sa saad kellelegi midagi head teha, siis miks mitte? Ise olen üsna palju vabatahtlikuna töötanud.

Vanessa: Lahe, mulle meeldib tööd teha, aga endal kokkupuuteid ei ole.

Ellu: Arvan, et töö, mille eest raha ei saa, on mõttetu. Kui väga meeldib see tegevus, siis palun väga. Näiteks inimeste või loomade aitamine on siis arusaadav. Endal ei ole kokkupuutueid.

Rein: Olin kunagi noorteraadios, aga see ei olnud väga nagu töö. See oli rohkem vaba aja sisustamine.

Mari-Liis: Minu arvates on see täiega lahe. On küll kokkupuuteid, töötan vabatahtlikuna ja saan igasugustel lahedatel kontsertidel seetõttu tasuta käia. Saan ka teisi üritusi soovi korral tasuta külastada. Väga põnev kogemus igatahes.

Sabrina: Tore ju kui on vabatahtlikke, kes teisi abistada tahavad, eks ise kah ikka natukene mingil moel olen seda teinud.

Liisi: Kiidan väga, kuidas ei saakski? See on super ja mul palju kokkupuuteid olnud.

Kärolain: See annab kogemusi, seda tehakse heast tahtest, saab aega sisustada millegi kasulikuga. Ikka positiivselt suhtun. Ma väga-väga tahaksin käia abis loomade varjupaigas, kuid ma ei saa.

Aleksandra: Sellesse ei saa ju muudmoodi kui hästi suhtuda. Ise olen loomade varjupaigas käinud abiks, selle võib vist küll vabatahtliku töö alla liigitada.

Dely: Väga hästi suhtun ja mul on väga palju kogemusi sellega, kaitseliiduga olen väga palju erinevaid asju teinud, alustades siis loomadele tammetõrude korjamisest, lõpetades millega iganes.

Mark: Olen olnud ise vabatahtlik ning see on vinge kogemus! Kindlasti soovitan!

Mery: Minu arvates on vabatahtlik töö igati tore ja kasulik. Sa saad aidata inimesi ja õpid samal ajal ka palju kasuliku juurde. Endal kokkupuuteid sellega pole, aga samas alati, kui kellelgi on abi vaja ja ma olen vaba, siis lähen aitan.

Elina: Ainult head arvan, aga ise ei ole kokku puutunud. Korra olen sügisjooksul vett jaganud, aga no see ei olnud niivõrd suur töö.

Kätu: Oleneb, milline töö on, aga näiteks aidata on väga tore neid, kellel abi läheb vaja.

Anna: Kui inimestele meeldib ja nad tahavad, siis las teevad, kokkupuuteid ei ole endal olnud.

Marion: Vabatahtliku töö on väga tore asi. Olen käinud SEB sügisjooksul vabatahtlikuna. Pidin jooke jagama jooksjatele, jube töö, järgmine kord pigem jooksen seal.

Kaisa: Väga tore asi. Olen Vanalinna päevadel ise vabatahtlik olnud.

Keiti: Vabatahtlik töö on kõige siiram ja eesmärgile pühendunum töövorm üldse. Siiski, kui teha miskit igapäevaselt ja kvaliteetselt, peaks tööle järgnema ka töötasu. Mul on tulemas palju projekte ja üritusi, kus olen vabatahtlik, kuna need veel ei ole toimunud, ei oska ma ka tagasisidet anda. Vabatahtlike puhul on oht, et tööandjad hakkavad neid ära kasutama.

Hea lugeja, kas ainult tasustatud töö omab mõtet või tasuks noortel ka vabatahtliku töö tegemist kaaluda? Mis on plussid ja miinused? Avalda arvamust kommentaariumis või kirjuta noortehaal@delfi.ee!