Mulle isiklikult ei jõua kohale see, miks on vaja uus ülikond või kleit soetada, kui kapis vedeleb mitu täiesti parajat ja kõlbulikku. Kui raha on, siis muidugi, miks mitte, kuid siiski, miks on lõpetamised enamasti kujunenud üritusteks, kus uhkustatakse, kui kallis kellegi kleit või ülikond on või kui peenest kohast keegi selle kehakatte tellinud on?

Oleks nagu esimeses klassis. “Mul on Nike särk, sul ei olegi firmasärki!” Miks on vaja selle ühe päeva nimel veel paar sada eurot tuulde loopida ja veelgi enam, kui on üsna tõenäoline, et see jääb uue peoriide ainsaks korraks kui ta kappist välja pääseb.

Tõsi, see päev peab olema erakordne ja meeldejääv, kuid minu arvates ei ole hirmkallis ülikond või kleit see, mis teeb selle päeva unustamatuks, vaid hoopis see, kui enesekindlalt sa oma lõputunnistusele järgi lähed, kuuldes oma häid tulemusi.

On ka alternatiiv, kuidas kanda sel päeval oma unistuste rõivaid ja samas maksta selle eest palju vähem: rendi või laena sõbralt. Kindlasti on ka su tuttavatel palju uhkeid peoriideid kappi seisma jäänud, võib-olla leiad sealt oma unistuste riided, mida lõpetamisel kanda. Polegi vaja mitmeid kümneid poode läbi käia ega päev otsa internetis pakkumisi otsida ning sinu unelmate kehakatte on selleks tähtsaks päevaks sinu valduses.

Siiski jään oma seisukoha juurde — pole vahet, kui kallid on rõivad su seljas, peaasi, et sa lõpetad kooli uhke tulemuse, rahulolu ja hea tujuga.