1. Filmid - kui palju on filme, kus räägitakse kanepi ohtlikkusest? Praktiliselt null. Paljudes Hollywoodi filmides suitsetavad armastatud näitlejad ennast pilve ja jätavad kanepist hea ja ohutu mulje.
Tänapäeva komöödiates on kanep täiesti tavaline nähtus.

2. Muusika - kuna kanep on pop teema, siis mainitakse seda ka lauludes, kuid enamasti alati positiivses võtmes. Kõik see tekitab inimestes veel rohkem huvi selle taime vastu. "Smoke weed everyday..."

3. Kuulsused ja eeskujud - nagu me kõik teame, siis enamik kuulsaid lauljaid tarvitavad kanepit. Võtame näiteks Justin Bieberi, kes on kanepi suitsetamisega vahele jäänud ja kellel on miljoneid noori fänne. Kuidas käituvad hullunud noored, kes tahavad hirmsasti olla oma lemmiklaulja moodi? Kindlasti paljudel tekib soov proovida seda taime, kuna nende suur iidol ju ka suitsetab.

4. Sotsiaalmeedia - praktiliselt iga päev näeme me sotsiaalmeedias mõnda artiklit või videot, mis on seotud kanepiga. Huvi selle taime vastu jällegi suureneb ja tekib soov proovida.

5. Keelatud vili on kõige magusam - inimestel on kombeks proovida või teha asju, mis on keelatud. See tekitab meis hea tunde. Isegi kristlikust kultuurist on teada, et Aadam ja Eeva sõid kurja tundmise puust keelatud õuna, kuna nad tahtsid teada, kuidas see maitseb.

6. Psühholoogiline vajadus - inimestel on VAJADUS kuidagi oma meeli mõjutada. Olgu see siis kohv, alkohol, kanep või šokolaad.
Nagu ütles Tallinna Ülikooli psühholoogiaprofessor Avo-Rein Tereping - "Ajalugu on näidanud, et mitte ainult inimestel vaid ka loomadel on mingisugune soov psühhotroopsete ainete järele, teada on see, et näiteks elevandid otsivad käärinud puuvilju, söövad neid suure mõnuga ja pärast siis jooksevad hullunult ringi ja tunnevad end hästi. "

7. Sõbrad - sõbrad mõjutavad kindlasti kõige rohkem. Kui lähedane sõber teeb kanepit, siis enamasti tekib ka endal soov proovida ja teada saada, milline on selle taime mõju. Arvatavasti on enamus tarvitajad oma esimesed kanepimahvid teinud koos sõbraga, sest siis on ju julgem ja naljakam midagi uut proovida.
Lisaks proovivad paljud kanepit, sest nad ei taha olla n-ö memmekad, kuna paljud sõbrad ju tarvitavad.

8. Kanepi ravivad omadused - ei ole vist olemas ühtegi inimest, kes ei oleks kuulnud kanepi ravivatest omadustest. Kanep on ravimina olnud kasutusel kogu inimajaloo vältel. Kuna on teada, et kanepil on ka ravivaid omadusi, siis tekib noortel ka soov seda taime proovida.

9. Uudishimu - inimesel on loomulik vajadus midagi teada saada. Näiteks kui näeme, et keegi naerab, siis me hirmsasti tahame teada saada, mille üle ta naerab. Uudishimu seoses kanepiga on siinkohal mitut sorti - kuidas see mulle mõjub, miks on tekkinud nii suured vastasleerid, kas see tõesti avardab mu maailmapilti, kas see tõesti mõjub rahustavalt jne.

Kuigi kanep on illegaalne, on noortel seda siiski väga lihtne kätte saada. Kanep pole aine, mida mingi 'kommionu' pakub, ühe korra teed ja jääd sõltuvusse. Tõsiasi on see, et kanepit on tavalisel koolipoisil ilmselt lihtsam kätte saada kui alkoholi. Seega tekib küsimus - miks on see taim illegaalne, kui selle kättesaadavus on lihtne ja turgu on? Kas me tõesti saame alles siis sellest aru, kui tuhanded Eestis noored inimesed on oma elu ära rikkunud sünteetilise kanepi ja muu solgiga?